Administrerende direktør i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen (til venstre) og Bellona-leder Frederic Hauge. Foto: Bellona

Omsorgsbygg og Bellona inviterer til konferanse om fossilfrie byggeplasser

Utbygger og eiendomsforvalter Omsorgsbygg og miljøorganisasjonen Bellona arrangerer dialogkonferanse for fossilfrie byggeplasser og anleggsmaskiner i Oslo.

Det skriver Bellona i en pressemelding mandag.

– Vi er overbevist om at teknologiene for fossilfrie byggeplasser finnes. Men skal slike løsninger vinne frem, må noen gå foran og etterspørre dem, sier administrerende direktør i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen i meldingen.

Omsorgsbygg og Bellona inviterer nå til en dialogkonferanse i Oslo 8. mars for å finne frem til fossilfrie løsninger for oppvarming og tørking av byggeplasser, samt fossilfri transport og anleggsmaskiner.

– Første steg er å få kjennskap til hva bransjen selv tenker og planlegger gjennom Dialogkonferansen. Vi ønsker å høre fra ulike leverandører hvilke løsninger som finnes i dag og hva som er mulig i fremtiden. Deretter vil vi gjennomføre to pilotprosjekt i 2016, og fra 2017 ønsker vi å stille krav som gir utslippsreduksjoner i alle prosjekter, forteller Johansen.

Bellona-leder Frederic Hauge uttaler også i pressemeldingen at han mener en elbil-revolusjon innen anleggsmaskiner er godt mulig.

– Vi skal ikke slutte å bygge landet, men vi må ta i bruk teknologi som allerede finnes, på nye områder. Jeg tror at fossilfrie løsninger som bransjen utvikler i dag, vil utgjøre store deler av markedet om få år, sier Hauge.

– Fossilfrie byggeplasser er stillere, renere og mer effektive enn i dag. Dette er bra for klimaet, byluften, arbeiderne og innbyggerne. Fremtiden er fornybar, også på byggeplassen, sier Bellona-lederen i pressemeldingen.

Les mer om Dialogkonferansen her.