Beate Størkson er en av seks som kan bli kåret til årets kvinnelige gründer.

Kvinnelig gründerfinalist innoverer byggebransjen - kan vinne halv million

Beate Størkson (40) fra Flekkerøy er trolig Norges eneste kvinnelige gründer som har laget en digital fagapplikasjon til bygg- og anleggsbransjen.

Beate Størkson er gründer av Viscenario, og står bak en applikasjon til mobil og nettbrett som forenkler drift i bygg- og eiendomsbransjen.

Nå er hun en av seks gründerfinalister til Female Entrepreneur 2016, som deles ut 8. mars av Innovasjon Norge og Nærings- og fiskeridepartementet.

- Det er utrolig gøy, og en anerkjennelse av den jobben vi gjør, sier Størkson til Byggeindustrien

En halv million

Det var i år 130 søkere som meldte seg på konkurransen, som tidligere het Årets Gründerkvinne.

Førsteprisen er en halv million kroner. Bedriftene må representere en nyskapende forretningside eller verdikjede, med internasjonalt vekstpotensial for å kunne delta.

Anita Krohn Traaseth. Foto: Jo Michael

- Vi går inn i en tid som krever mer kreativitet og innovasjon, og det er viktig at vi får så mange kvinner som mulig på banen, som gründere, bedriftsledere og eiere, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth i en pressemelding.

Forenkler byggeprosessen

Beate Størkson håper konkurransen kan bidra til å skape mer oppmerksomhet rundt applikasjonen hennes.

- Vi er i en fase hvor vi prøver å nå ut til så mange som mulig, og sånn sett kan dette være til hjelp. Så langt har vi rundt 5000 brukere i Norge, Danmark, Nederland og USA, sier Størkson.

Løsningen hennes flytter dokumenthåndtering innen bygg og eiendom fra penn og papir over på mobil og nettbrett.

- Målet er å skape en billig og god totalløsning for entreprenører. Ved hjelp av apper og skyen kan de håndtere og effektivisere alle fasene i et byggeprosjekt, sier hun, og legger til:

- Med applikasjonen får kundene enkelt tilgang til oppdatert prosjektdokumentasjon, inkludert tegninger, teknisk informasjon og modeller, på både PC, nettbrett og smarttelefon.

Skiller seg ut

Størkson har 15 utviklere i India og internasjonalt forhandlernett.

- For å finne en den beste løsningen har vi også tatt på seg vernehjelmen og blitt med byggearbeiderne ut på jobb. Det har gitt oss en oversikt over ukesoppdragene deres, og hva vi kan hjelpe til med å effektivisere, sier Størkson, som i alt har tre gründerbedrifter på merittlisten.

Allerede som 25-åring etablerte hun suksessen SaveIT, som hun i 2007 solgte til Software Innovation. Da hadde selskapet 40 millioner kroner i omsetning og 25 ansatte.