Vik Ørsta AS og Galvano Tia AS har inngått en avtale om leieproduksjon av Vik Ørstas CT-Bolt hos Galvano Tia i Fauske. Fra venstre: markedssjef Kjell Sætrevik og supply chain manager Knut Fagerli i Vik Ørsta, salgs- og markedsansvarlig Odd Nordal og direktør Jan-Åke Storjord i Galvano Tia.

Vik Ørsta og Galvano Tia samarbeider

Vik Ørsta AS og Galvano Tia AS har inngått en avtale om leieproduksjon av Vik Ørstas CT-Bolt hos Galvano Tia i Fauske.

Direkte utsending av bergsikringsbolter fra Fauske medfører bedre logistikk, spesielt for kunder i Nord-Norge, skriver Vik Ørsta i en pressemelding.

- Vik Ørsta opplever stor etterspørsel etter våre bergsikringsprodukter og spesielt for
CT-Bolt. Gjennom samarbeid med Galvano Tia sikrer vi først og fremst gode leveranser til kundene og prosjektene i Nord-Norge. I tillegg øker vi den totale produksjonskapasiteten for en ytterligere etterspørsel av CT-Bolt, sier Knut Fagerli, supply chain manager, og Kjell Sætrevik, markedssjef Bergsikring, i Vik Ørsta.

CT-Bolt er en kombinasjonsbolt som gir både arbeidssikring og permanent sikring og stabilisering av fjell i tunneler. Bolten er spesielt utviklet for rask og sikker montering, lang levetid og montering i korrosive miljøer som for eksempel undersjøiske tunneler, ifølge Vik Ørsta.

Vik Ørsta skal levere en del komponenter samtidig som Galvano Tia skal produsere en del av komponentene, varmforsinke, lakkere og montere. Lakkering blir gjort hos ILAS i Fauske.

I tillegg til Vik Ørstas hovedproduksjon av bolter i Ørsta, vil bolter fremover bli sendt direkte fra Galvano Tia i Fauske til kundene. Kortere transportavstander gir også en miljøgevinst i tillegg til raskere levering. Bedriftene er også enige om å utvide samarbeidet med andre produkter for å bli en bedre totalleverandør med økt konkurransedyktighet, skriver Vik Ørsta.

- Avtalen har stor betydning for Galvano Tia. Produksjon av CT-Bolt sikrer arbeidsplasser og at varmforsinkingsanlegget har godt driftsgrunnlag videre, sier Jan-Åke Storjord, direktør i Galvano Tia. Galvano Tia har eneste varmforsinkingsanlegget nord for Trondheim.

Vik Ørstas CT-Bolt er en kombinasjonsbolt som gir både arbeidssikring og permanent sikring og stabilisering av fjell i tunneler.