Foto: Statens vegvesenProsjektleder Per Bjørn Gjelsten (fra venstre), byggeleder Inge Tonny Nås og HMS-rådgiver Edgar Solbak. Foto: Statens vegvesenFoto: Statens vegvesenFoto: Statens vegvesenFoto: Statens vegvesenFoto: Statens vegvesenByggeleder Inge Tonny Nås.Foto: Statens vegvesen

Løftet på plass 800 tonn tung bru

Entreprenør Christie & Opsahl løftet denne uken på plass en 800 tonn tung bru på midlertidige fundamenter i arbeidet med Nye Driva bru på fylkesvei 62 i Sunndal.

Det skriver Statens vegvesen i enpressemeldingpå sine nettsider.

Den nye brua er ei nettverksbuebru med ett spenn, og brudekket henger i 84 kabler som er festet til buen, heter det i pressemeldingen. Brua er 111 meter lang, 17 meter høy, 15 meter bred og med en vekt på 800 tonn.

Stålet til brua kommer fra Sverige, delene er sveiset sammen i Tsjekkia, og opphengsvaierne kommer fra Sveits. Monteringen har foregått på et industriområde like ved elva Driva. Brua vil veie 2.000 tonn når dekket er ferdig støpt.

Christie & Opsahls kontrakt med Statens vegvesen for bygging av Nye Driva bru er, ifølge en artikkel på Tidens Krav sine nettsider, verd omtrent 80 millioner kroner. Hele prosjektet har en prislapp på rundt 100 millioner.

Kontrakten omfatter bygging av ny bru med gang- og sykkelvei, midlertidige veier i byggeperioden, rivning av eksisterende bruer fra 1914 og 1984, samt reetablering av berørt riksvei etter at brua er ferdig bygget, skriver Tidens Krav.

Christie & Opsahl skal ha startet arbeidet på stedet tidligere i høst, og har de siste ukene fylt igjen deler av elva Driva med stein nedstrøms dagens bruer. Dette blant annet for å bygge midlertidig fundament for nybrua ettersom veien vil bli omlagt mens riving av gamlebruene pågår, heter det i artikkelen.

Byggeleder Inge Tonny Nås.Foto: Statens vegvesen

– Det har gått veldig bra i dag. Alt har gått som planlagt. Vi har med oss svært dyktige aktører på oppdraget. I dag morges hadde vi en gjennomgang hvor vi gikk gjennom elementene i oppdraget. Når vi kommer ut og setter i gang jobben, ser vi at alt er i henhold til det vi snakket om tidligere. Det er artig, sier byggleder for Statens vegvesen, Inge Tonny Nås til avisen.