Forvaltningsansvarlig IT-applikasjoner

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere med virksomheter i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus samt utvikler og selger boliger.

Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Halvparten av de 7 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, omsetningen er på 24 milliarder (2014), og selskapet har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Entreprenørvirksomheten i Norge er samlet i selskapet Veidekke Entreprenør AS med datterselskaper, og er organisert i tre bygg- og en anleggsregion, hvor den operative virksomheten drives gjennom 20 lokale distriktsenheter. På byggsiden omfatter oppdragene i hovedsak næringsbygg, boliger, skoler og andre offentlige bygg. Innen anleggssiden er oppdragene veier, jernbane, vann- og vindkraft og industriprosjekter.

IT konsern ivaretar felles løsninger og har konsernansvaret for forvaltning og utvikling av felles IT-tjenester, IT-sikkerhet, og IT-avtaleforvaltning, samt strategisk IT-plan for konsernet.

Veidekke Entreprenørs IT-avdeling ivaretar de spesifikke løsningsbehov som entreprenørvirksomheten har, med fokus på forvaltning og utvikling av forretningsnære applikasjoner og løsninger.

FirmaVeidekke Entreprenør
FylkeOslo
Søknadsfrist20.03.2016

I rollen som Forvaltningsansvarlig IT-applikasjoner vil du være sentral i Veidekke Entreprenørs IT avdeling. Hovedoppgaven vil være å forvalte, drifte, utvikle og teste applikasjoner som effektiviserer hverdagen for bygg- og anleggsprosjektene. Dette i nær forståelse og tett samarbeid med linjen hvor jobbene utføres og resultatene skapes.

Sannsynlig har du erfaring fra større organisasjon med mange lokasjoner hvor IT har stått sentralt for å understøtte forretningsmessig drift. Som person er du utpreget serviceorientert, selvgående og strukturert. Din evne til å være genuint interessert i å forstå dine kollegaers faglige og forretningsmessige grunnlag for å lykkes skaper utgangspunktet for å tilrettelegge applikasjonsløsninger som optimaliserer driften.

Du planlegger godt, har god oversikt og kommuniserer godt med alle deler av organisasjonen. Stillingen rapporterer til IT sjef.

Hovedoppgaver:

  • Overordnet ansvar for at applikasjoner og løsninger forvaltes, implementeres og driftes slik at de effektiviserer hverdagen for bygg- og anleggsprosjektene
  • Koordinere pakking, testing og tilrettelegging av applikasjoner og løsninger for linjen i tett samarbeid med applikasjons- og driftsleverandør
  • Aktivt følge opp forretningssiden slik at de lykkes med å realisere gevinster
  • Lisenshåndtering og administrative oppgaver knyttet til forvaltning av applikasjoner
  • Leverandørkontakt
  • Delta i utviklingsprosjekter og i noen tilfeller kunne ta prosjektlederrollen
  • Kunne bistå med opplæring og ellers delta i avdelingens aktiviteter

Kvalifikasjoner:

  • Prosesskompetanse, evne til å omsette forretningsprosesser til IT og omvendt
  • Relevant erfaring fra forvaltning og drift av applikasjonsløsninger i større organisasjoner, fortrinnsvis fra virksomhet med mange lokasjoner og komplekse prosjekter
  • Gode kommunikasjonsevner på både norsk og engelsk, skriftlig og muntlig
  • Relasjonsbygger med utpreget interesse for å forstå, gi råd, legge til rette og drive gjennom prosesser som understøtter forretningsmessig drift
  • Godt overblikk, håndterer mange aktiviteter med god struktur
  • Evne til å planlegge, følge opp og videreutvikle applikasjoner i et langsiktig perspektiv
  • Kunne kommunisere godt med faggrupper og forstå faglige problemstillinger
  • God generell IT teknisk kompetanse, helst fra applikasjoner generelt, Microsoft produkter (Sharepoint benyttes mye i organisasjonen) og Cad produkter
  • Kunne teste applikasjoner og sette seg inn i detaljer

Vi tilbyr:

I Veidekke vil du få varierte utfordringer i en spennende organisasjon. Du vil bli en del av en organisasjon med en involverende samarbeidsform. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og gjennom vårt aksjeprogram får du mulighet til å bli medeier i selskapet.

Arbeidssted er Oslo. Noe reisevirksomhet må påregnes.

Søknadsfrist: 20. mars

For ytterligere informasjon, kontakt vår rekrutteringspartner Bønes Virik AS ved Hedevig Castberg, mobil 952 29 860 eller Christine Finset, mobil 92010731

Søk stilling

Vis flere stillinger: