«Stafettveksling» i Consto Trøndelag med ansatte som tilskuere: Asle Nakken (th), som har ledet oppbygging av selskapet, overlot onsdag morgen ledelsen av firmaet til Jomar Grøtan. Nakken fortsetter selv med tekniske fag for Consto-prosjekter i Midt-Norge.

Consto med lederskifte i Trøndelag

Asle Nakken, som har stått i spissen for oppbyggingen av Constos byggevirksomhet i Trøndelag, har bedt om avløsning. Jomar Grøtan (55), som i dag arbeider med prosjekt- og markedsutvikling, overtar som ny daglig leder av Consto Trøndelag AS. 

Asle Nakken (52) startet sin entreprenørkarriere i Skanska i 1985. Han ledet Skanska Tekniske Entrepriser fra 2008 til han begynte i Consto i 2013. Nå vil han konsentrere seg om arbeidet med å utvikle Constos kompetanse innen tekniske fag for byggeprosjekter i Midt-Norge.

Jomar Grøtan begynte i Consto 1. september 2014. Han har solid erfaring fra entreprenørbransjen i Trøndelag. I 27 år arbeidet han med ulike lederoppgaver i Skanska, hvorav de siste fem årene som regiondirektør med ansvar for Midt-Norge. Grøtan er engasjert i de lokale bransje- og næringsorganisasjoner. Han er styreleder i EBA Trøndelag og styremedlem i EBAs sentralstyre.

Consto Trøndelag ble etablert i februar 2014, og har i dag 30 ansatte i Trondheim og Steinkjer. I 2015 ble omsetningen i de to trøndelagsfylkene ca. 250 millioner kroner, mens for inneværende år vil Consto passere 400 millioner kroner i omsetning.

- Tar vi med omsetningen i hele region Midt-Norge, som inkluderer Møre og Romsdal, får Consto en samlet omsetning i 2016 på over 800 millioner kroner. Dette gjør oss til en av de største aktørene i byggemarkedet, sier leder av Consto-konsernet, Hans Kristian Seterlund.