Geodataforvalter Molde

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7600 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region midt
FylkeMøre og Romsdal
StedMolde
Søknadsfrist09.03.2016

Vi har nå en ledig stilling som geodataforvalter ved Geodataseksjonen i Region midt. Kontorsted er i Molde.

Geodataseksjonen har 17 medarbeider fordelt på våre kontorer i Molde, Trondheim og Steinkjer. Seksjonen har oppgaver innen måling av dekketilstand/friksjon på veg, geografiske informasjonssystem (GIS), Nasjonal vegdatabank (NVDB) og forvaltning av geografiske data. Seksjonen tilhører Veg- og transportavdelingen, og har faglig ansvar for nevnte oppgaver i fylkene Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag.

Hva skal du jobbe med?
Stillingen er todelt og vil ha ulikt fokus på sommer- og vinterhalvåret. Vi søker en person som har lyst på ulike utfordringer og faglig variasjon i løpet av året. Av oppgaver kan vi tilby følgende:

Sommerhalvåret:
-Måling av dekketilstand på våre riks- og fylkesveger, primært i Møre og Romsdal. Arbeidet foregår i tatt samarbeid med dekkemiljøet i regionen.
-Årlig fotografering av vegnettet til bruk ved drift og forvaltning av vegene.

Vinterhalvåret:
-Bistå vegprosjekter i arbeidet med å dokumentere ferdig veg til kart og NVDB, med hovedvekt på å oppdatere fagdata i NVDB. Arbeidet vil foregå i tett samarbeid med andre på seksjonen.
-Øvrige geodataoppgaver

Hvem er du?
Vi krever at du har minimum 3 års høyere utdanning fra universitet eller høgskole. Stillingen egner seg godt for nyutdannede.

Du er en utadvendt og ansvarsfull person med interesse for varierte arbeidsoppgave både på kontor og ute i felt. Det er ønskelig at du har erfaring fra minst ett av stillingens to fagområder. Dette kan være erfaring med dekketilstandsmålinger og tilsvarende feltarbeid, eller erfaring med NVDB, FKB, SOSI og GIS. Begge fagområdene er i stadig utvikling, og du må ha god evne til å sette deg inn i programvare, rutiner og standarder.

Videre er det ønskelig at du:
-er interessert i data og har god IT-teknisk kompetanse
-er strukturert og kan jobbe selvstendig i lengre perioder
-Liker å samarbeide/jobbe i team
-har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne
-er glad i å kjøre bil

Førerkort klasse B er et krav, da mye av arbeidet foregår ute på vegnettet.

Lønn:
Lønn fastsettes etter nærmere avtale i henhold til etatens lønnspolitikk. Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Videre kan vi tilby gunstige arbeidstidsordninger, gode pensjons- og forsikringsordninger, samt gode muligheter for etter- og videreutdanning.

Annet:
Stillingen inngår i et godt og etablert faglig miljø, og vi kan tilby interessante og utfordrende arbeidsoppgaver.

Nærmere opplysninger fås ved henvendelse til seksjonsleder Hilde Øfsti på tlf. 412 98 908.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli offentliggjort, selv om du har bedt om unntak fra denne, jf.Offl. § 25. Du vil i så fall bli varslet.

Søknad med CV sendes elektronisk. Bekreftede kopier av vitnemål og attester tas med ved et eventuelt intervju.

SØK HER

Vis flere stillinger: