Illustrasjon: OBOS / White ArkitekterIllustrasjon: OBOS / White ArkitekterIllustrasjon: OBOS / White ArkitekterIllustrasjon: OBOS / White Arkitekter

Vil øke fra 6.300 til 11.000 boliger på Fornebu

Antallet boliger kan komme til å dobles, dersom rådmannen i Bærum får det som han vil.

Det melder Aftenpostens nettside Osloby.no. Mens det i dag er lagt opp til 6.300 boliger på Fornebu, foreslår rådmannen i Bærum kommune å bygge nesten dobbelt så mange boliger, mellom 9000 og 11 000.

- Vi har til nå bygget en landlig hageby. Nå åpner vi for å bygge mer urbant, sier Erik Kjeldstadli, rådmann i Bærum til Osloby.no.

Finansieringen av Fornebubanen og ny avkjøring på E18 er en forutsetning for at boligene kan bygges og tas i bruk.

All utbygging skal skje innenfor de arealene som er regulert til boligbygging i dag. Det skal ikke fortettes i de allerede etablerte boligområdene.

Rådmannens forslag om økt utnyttelse på Fornebu vil formelt bli lagt frem i april. Deretter vil det ifølge Osloby.no bli folkemøter, høringer og politisk behandling frem til sommeren 2017.

Obos, som sammen med Kokse Eiendom/KLP og Aker er blant de tre største utbyggerne, har planer for 5.100 boliger på Fornebu.

De ønsker forslaget fra rådmannen i Bærum velkommen.

- Dette viser jo at kommunens administrasjon har lyttet til den faglige innstillingen fra oss og andre utbyggere, og sett at det er rom for en kraftig fortetting uten å miste kvaliteten på utviklingsområdet, sier Daniel Kjørberg Siraj, administrerende direktør i OBOS til Osloby.no