Deler av bygningen som raste sammen ved kraftverket i Didcot i England. Minst en er død og tre er fortsatt savnet, opplyser redningsmannskapet. Foto: Reuters / NTB scanpix

Kraftverkbygning raste sammen i England

Minst én person er omkommet i en bygningskollaps på et nedlagt kullkraftverk i England, ifølge lokale myndigheter. Tre personer er savnet.

Politifolk, flere ambulanser og minst ett helikopter ble sendt til kraftstasjonen Didcot A i Oxfordshire tirsdag. Politiet sier det har skjedd en «større hendelse» og at flere personer er skadd eller omkommet, melder BBC.

– Jeg kan bekrefte at redningsarbeidet pågår og at det har vært ett dødsfall. Fem personer er sendt til sykehus, og tre er savnet, sier Mat Carlile fra brannvesenet i Thames Valley.

Bilder fra stedet viser at halvparten av en stor bygning har rast sammen. Ifølge de første meldingene om ulykken skyldtes kollapsen en eksplosjon. Dette avviser imidlertid brannvesenet overfor avisa Oxford Mail.

Det var planlagt rivningsarbeider om ti dager, og det skal nå etterforskes hvorfor bygningen gikk i bakken allerede nå.

Kraftverket ble nedlagt i 2013, og tre store kjøletårn på stedet ble revet året etter. Sammet år var det en stor brann som følge av en elektrisk feil ved gasskraftverket Didcot B som ligger like i nærheten.