Øvelse i Bjørnegårdstunnelen. Foto: NCC ConstructionØvelse i Bjørnegårdstunnelen. Foto: NCC ConstructionØvelse i Bjørnegårdstunnelen. Foto: NCC ConstructionØvelse i Bjørnegårdstunnelen. Foto: NCC ConstructionØvelse i Bjørnegårdstunnelen. Foto: NCC ConstructionØvelse i Bjørnegårdstunnelen. Foto: NCC ConstructionØvelse i Bjørnegårdstunnelen. Foto: NCC Construction

Se NCC evakuere Bjørnegårdstunnelen

I morgentimene tirsdag 23. februar arrangerte Statens vegvesen, entreprenør NCC og Asker og Bærum Brannvesen en stor redningsøvelse i Bjørnegårdstunnelen i Sandvika.

Det skriver NCC Construction i en pressemelding tirsdag.

Bjørnegårdtunnelen er en del av nye E16. Den blir 2,3 kilometer lang og får to kjørefelt i hvert løp. Dette skal sikre bedre fremkommelighet, økt trafikksikkerhet og bidra til byutvikling i Sandvika, heter det i meldingen.

Målet med tirsdagens øvelse var, ifølge NCC, å fokusere på klemskade inne i tunnelen, å øve på evakuering til redningscontainere, øve på kjentmannsrollen, samt få opp fokus på interne varslingsrutiner.

Redningssentralen fikk beskjed om at en person var havnet i klem under tunge metallrør, og at det var en bil som sto i flammer inne i tunnelen. Brann og redningsbil var tidlig på stedet, og de fikk satt i gang redning på dukken som lå i klem, samt slukking av bilen.

De ti NCC-arbeiderne inne i tunnelen ble evakuert inn i en rømningscontainer. Inne i denne tunnelen er det oksygen, vannflasker, masker og samband.

– Dette fungerte veldig bra, og det er en stor trygghet for arbeiderne å vite at denne redningen fungerer, uttaler NCC i pressemeldingen.

Fire biler fra Brann- og redningsetaten kom, samt innsatsleder fra politiet.