Opplæringspris til Rædergård Entreprenør

Rædergård Entreprenør i Sør-Trøndelag fikk lørdag yrkesopplæringsnemndas Opplæringspris 2015. Prisen ble delt ut av regiondirektør i NHO Trøndelag, Merethe Storødegård. 

Sør-Trøndelag Fylkeskommune ved yrkesopplæringsnemnda har i mange år delt ut en opplæringspris til bedrifter og andre som i særlig grad har bidratt til å øke interessen for fagopplæring i arbeidslivet, og fremme forståelsen av hva en god fagopplæring har av betydning for den enkelte og arbeidslivet, og i år gikk altså prisen til Rædergård Entreprenør.

Ca. ti prosent av egenproduksjon til Rædergård Entreprenør består av lærlinger. Bedriften har i dag åtte tømrerlærlinger, derav to som går på 1+3 lærekontrakt.

Rædergård Entreprenør ansatte i 2013 Egil Utgård som faglig leder for tømrerfaget og lærlingeansvarlig i bedriften. Stillingen har som hovedoppgave og sørge for rekruttering, øke interessen for fagopplæring og følge opp egne lærlinger.

Yrkesopplæringsnemnda vedtok 1984 at det kan deles ut en opplæringspris i Sør-Trøndelag. Prisen kan tilfalle bedrifter, organisasjoner eller enkeltpersoner som i særlig grad har bidratt til å gi ungdom og andre mulighet til å få fullstendig fagutdanning i arbeidslivet. Kåringen til Opplæringsprisen skal skje i henhold til statutter som yrkesopplæringsnemnda i Sør-Trøndelag har vedtatt for denne prisen.