Illustrasjonsfoto

Togtrøbbel for Rio-OL

Et manglende banklån truer med å hindre arrangøren av sommerens Rio-OL i å ferdigstille en viktig toglinje.

Den aktuelle forbindelsen, som knytter OL-parken i Rio de Janeiro sammen med resten av den brasilianske storbyen, var en viktig faktor da Rio ble valgt som OL-by.

Foreløpig er imidlertid ikke byggingen ferdigstilt, selv om myndighetene hevder det fortsatt er god tid til lekene i august.

Den brasilianske staten sliter med økonomiske problemer, og foreløpig har man ikke utbetalt lånet OL-arrangøren trenger for å få ferdig det viktige togprosjektet.

Ifølge avisen O Globo skal OL-byens borgermester Eduardo Paes nylig ha sagt at det er stor fare for at toglinjen aldri kommer på plass.

Regjeringen sendte på sin side ut en pressemelding mandag, der det fastslås at prosjektet er 90 prosent ferdig. Det eneste om mangler skal være å grave en 200 meter lang tunnel.

En regjeringskilde opplyser samtidig overfor Reuters at det allerede nå skal foreligge en alternativ plan. Den handler om å la busser stå for transporten av tilskuere og andre OL-aktører på den aktuelle strekningen.

Transportproblemene føyer seg inn i rekken av utfordringer i Rio. Zikaviruset har i lengre tid vært en het potet for OL-arrangøren.