Maren Foseid

WSP skal kvalitetssikre Sykehusbyggs investeringer

- Gjennom den nye rammeavtalen får vi en unik mulighet til å bidra til at helsesektoren gjør de riktige investeringene i årene som kommer. Et viktig bidrag i samfunnsutviklingen, sier Maren Foseid, leder av seksjon for virksomhetsutvikling i WSP Norge. 

Rammeavtalen gjelder anskaffelse av ekstern kvalitetssikring av tidligfaseplanlegging i Sykehusbygg. Avtalen er inngått med WSP Norge som hovedkontraktspart, og med Sintef og Vista analyse som underleverandører. Teamet fra WSP består av ressurser innen tidligfase og kvalitetssikring fra WSP Norge og sykehuskompetanse fra WSP Sverige.

- Gjennom kvalitetssikringen skal vi sikre at det foreliggende planmaterialet bygger opp under strategiene til virksomheten, at alle behov er kartlagt og at det er konsistens i målstrukturen for prosjektet. Videre skal vi kvalitetssikre at alle alternativer er belyst, at prioriterte krav er innfridd og at det er økonomisk og finansiell bæreevne i det aktuelle helseforetaket til å gjennomføre prosjektet, forklarer Foseid i en pressemelding.

- Dette gir oss en unik mulighet til å sikre at investeringer i helsesektoren dekker de reelle behovene for investering. Vi skal bidra til å sikre at de behovene det norske folk faktisk har for sykehusbygg dekkes, er økonomisk realiserbare og levedyktige. Vi gleder oss til å ta fatt på denne svært spennende, viktige og ikke minst samfunnsnyttige oppgaven, legger Foseid til.