Distriktsleder

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er 24,5 milliarder kroner (2015), og halvparten av de 7 000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.
«Veidekke – lokalt nærvær, skandinavisk styrke»

Stillingen inngår i Veidekke Industri AS, som er Norges strøste asfaltentreprenør og Norges nest største produsent av pukk og grus. I tillegg har selskapet betydelig aktivitet innen drift og vedlikehold av det offentlige veinettet i hele landet.

FirmaVeidekke Industri
FylkeVestfold
StedLarvik
Søknadsfrist15.03.2016

Veidekke Distrikt Vestfold og Telemark utfører oppdrag innenfor begge fylker. Våre kunder er kommuner, entreprenører, private samt Statens vegvesen.

Vi utfører alle typer asfaltarbeid, plasser, vei, industriområder og har også oppdrag for drift- og vedlikehold i vinterhalvåret.

Arbeidsoppgaver

Du er først og fremst bedriftens ansikt utad og skal være rådgiver overfor våre kunder både under tilbudsregning og befaring. Du skal ikke bare tilby kunden det de spør om, men det de er best tjent med.

Som Distriktsleder har du totalansvar for drift og utvikling av ditt distrikt. I tillegg til operativt og økonomisk ansvar betyr det ansvar for strategi, mål og handlingsplan for din enhet. Du får personalansvar for et team av entusiastiske medarbeidere, og det er viktig å utvikle teamet ved å trene på kontinuerlig forbedring – der du er coach.

En del av jobben er: framdriftsplanlegging, koordinering og styring av distriktet i avtalt retning med ledergruppen. Dette er team-arbeid, basert på involverende planlegging sammen med dine anleggsledere som igjen sørger for at asfaltlag og fabrikk også involveres.

Du skal bidra til at alle drar hjem fra jobb like hele som da de kom. Det betyr at du må være forutseende og jobbe proaktivt med HMS slik at de farlige situasjonene avverges før de oppstår.

Som Distriktsleder inngår du i Region Sør-Øst ledergruppe: Omsetning: 1,2 milliarder, ca. 350 fast ansatte.

Kvalifikasjoner

Du må ha formell teknisk bakgrunn enten som sivilingeniør eller ingeniør. Dette kan ev. kompenseres med annen formell lederutdanning / relevant utdanning på høgskole / universitetsnivå. Vi foretrekker at du har erfaring enten fra asfalt/entreprenørbransjen evt. annen relevant bakgrunn samt erfaring i å lede andre. Vi ønsker at du har solid erfaring fra forretningsdrift, og har kremmerånd.

Du bør kjenne til krav og regelverk i anleggsbransjen, og evne og gjennomføre kontrakter ved å levere i hht krav og plikter, men samtidig ivareta våre rettigheter mot kunden. Om du har et relevant kontaktnett er det et fortrinn.

Du forstår og gjør deg forstått på norsk og engelsk.

Profil

Veidekkes verdier, Profesjonell – Redelig – Entusiastisk – Grensesprengende, er grunnmuren i vårt hus og for å bli en av oss må du kunne stå for disse.

I Veidekke skal vi lede gjennom involvering, tydelige mål, våre verdier og frihet under ansvar.

Pågangsmot og «stå på vilje» vil være nødvendig i mange arbeidssituasjoner: Du tar initiativ og involverer de omkring deg, og du snakker godt med kolleger på alle nivåer.Det er viktig at du er handlekraftig og ikke redd for å ta avgjørelser. Vi mener at en viss utålmodighet og fokus på framdrift og resultater i forhold til oppsatte og vedtatte mål er bra.

Du må være praktisk anlagt og kunne samordne mange ting på en gang i en til tider hektisk hverdag. Samtidig tror vi det er viktig at du ikke lett lar deg stresse, men kan delegere for å kunne håndtere alle oppgavene som en Distriktsleder møter hos oss. Å se medarbeideres potensiale i forhold til å overta enkelte av dine oppgaver i perioder eller på lengre sikt viser at du forstår viktigheten med å utvikle ”en lærende organisasjon.”

Du må kunne omgås med mennesker av alle slag. Det er nødvendig at du er involverende som leder, er støttende og tilgjengelig som coach for medarbeiderne dine. Vi vil utvikle oss som en lærende organisasjon, derfor må du kunne kommunisere med alle mennesketyper og være villig til å dele «best practice»

Gode HMS-resultater kommer gjennom sikker adferd. Som Distriktsleder må du være en god rollemodell og ta ansvar ved å korrigere uønsket adferd. Målet er at alle dine medarbeidere skal komme uskadet hjem fra jobb – hver dag.

Glimt i øyet og godt humør på arbeidsplassen er viktig, noe du er en inspirator for å fremme.

Oppsummert:

Vi ser kort og godt etter en drivende god Distriktsleder som evner å se det totale bildet og som alltid søker å finne den beste veien fremover gjennom verdiskapende samspill.

Vi tilbyr

Om du blir vår nye Distriktsleder blir du en del av en bedrift som er uformelle i sin omgangstone, og har et positivt, men til tider hektisk arbeidsmiljø. Du jobber konsekvent med ”kunden i fokus” som ledestjerne og tilpasser din organisasjon ut i fra dette.

Vi er et stort skandinavisk selskap i stadig endring som skal møte markedsbehovet, noe som gir store muligheter for deg. Vi har gode pensjons- og forsikringsordninger i Veidekke og du vil sammen med alle andre i Veidekke få mulighet til å eie egen bedrift gjennom Veidekkes aksjeprogram for ansatte. I dag eier vi over 18 % av aksjene i selskapet, noe som er ganske unikt blant store selskaper i Norge.

SØK STILLING

Spørsmål om stillingen?

Ole Oskar Torgunrud

Telefon

913 78 365

Alf Johannessen

Telefon

922 90 290

Vis flere stillinger: