Per Hangerhagen blir administrerende direktør i Byggmakker Gipling. 

IKEA-leder tar over i Byggmakker Gipling

Den tidligere varehussjefen ved IKEA i Trondheim, Per Hangerhagen, blir ny administrerende direktør i Byggmakker Gipling. 

Det melder Gipling AS i en pressemelding. Selskapet er en av de største varehandelsbedriftene i Midt-Norge. Gipling AS driver i dag 16 Byggmakker-butikker lokalisert fra Dovre til Saltfjellet. Selskapet har rundt 400 ansatte.

Den nye lederen, Per Hangerhagen, har lang erfaring fra logistikkdrevet varehandel og kommer altså fra stillingen som varehussjef på IKEA i Trondheim. 

Per har vært ansatt på IKEA de siste 10 år og har vært varehussjef de siste fem.

Gipling AS har i dag 16 Byggmakker-butikker lokalisert fra Dovre til Saltfjellet, og har en omsetning på 1,3 mrd. Selskapet har hovedkontor på Steinkjer, og er eid av regionale aktører i byggevarebransjen. Siste oppkjøp er Byggmakker Tiller, og selskapet forventer en sterk vekst i Trondheims-området. 

Dagens adm. dir. Gunnar Severeide annonserte i høst sin fratredelse, og poengterte da at det ikke ligger noen dramatikk bak skiftet. 

Han vil fortsette som daglig leder i morselskapet Byggsenteret AS med strategi som viktigste arbeidsområde.

Styreleder Eirik Tronstad forteller i en pressemelding at det har vært stor interesse for stillingen. 

- Styret er veldig fornøyd med å få en ny leder med bakgrunn i moderne varehandel. Per Hangerhagen vil tilføre oss mye når det gjelder lagspill og framtidsrettet drift. Per står frem som den riktige personen til å videreutvikle det gode arbeidet som er gjort så langt, og som en person som kan videreutvikle Gipling AS i tråd med våre verdier og langsiktige mål. Vi er svært fornøyd med å få en mann av hans kaliber og bakgrunn med på laget og ser frem til å ta fatt på samarbeidet og veien videre, sier Tronstad. 

- For meg blir det en spennende og stor utfordring å lede et offensivt og stort selskap med forankring i Midt-Norge. Dette er et selskap med mye kompetanse og en solid historie som jeg har stor respekt for. Samtidig er all handel i stor utvikling og her skal vi lede an. Ser veldig fram til å ta del i den videre utviklingen av Byggmakker Gipling, uttaler Hangerhagen selv i meldingen. 

Per Hangerhagen vil tiltre sin nye stilling 1. mai 2016.