Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Kraftig oppgang på Oslo Børs

Store selskaper som Statoil og Hydro bidro sterkt til at hovedindeksen på Oslo Børs steg 4,3 prosent onsdag og endte på 554,82 poeng. Også oljeprisen gikk kraftig opp.

Indeksen gikk oppover gjennom hele dagen, og de siste sju dagene sett under ett har det vært en oppgang på 4,4 prosent. Siden nyttår har det imidlertid vært en nedgang på drøyt 9 prosent.

Som vanlig var Statoil-aksjen mest omsatt, og oppgangen på 4,6 prosent bidro sterkt til den positive utviklingen.

Hydro-nyheter

Den store vinneren ble Norsk Hydro. Aluminiumsselskapet la torsdag morgen fram et resultat før skatt for fjorårets siste kvartal på 655 millioner kroner, opp fra et underskudd på 46 millioner kroner i samme periode før.

Samtidig kunngjorde selskapet at det har tatt den formelle beslutningen om å bygge et pilotprosjekt for aluminium på Karmøy. Markedet var tydelig fornøyd med nyhetene og sendte aksjen opp hele 12,4 prosent.

Nesten bare framgang

Oppover gikk det også for blant andre Marine Harvest (+6,1), DNB (+4,5), Telenor (+3,7) og Yara International (+3,5). Av de 58 selskapene på hovedindeksen har bare fem nedgang – og ingen av dem har omsetning av betydning.

Nordsjøolje ble onsdag ettermiddag omsatt for 34,16 dollar fatet, en oppgang på 5,8 prosent. Ellers i Europa var det også oppgang, og ved de toneangivende børsene steg hovedindeksene med mellom 2,5 og 3 prosent.