Illustrasjonsfoto: Ådne Homleid

Får dumpe 1,2 millioner kubikk E39-stein i turområde

Statens vegvesen får plassere stein fra E39 i Hordnesskogen, men Miljødirektoratet har skjerpet kontrollkravene for steindeponiet.

Det skriverBergens Tidendei en artikkel på sine nettsider (ligger bak betalingsmur).

Det er stein fra tunnelene til nye E39 mellom Rådal og Os som, ifølge artikkelen, skal plasseres på et større skogområde i Bergen. Når utfyllingen er ferdig, skal det planeres ut en treningsbane for hester på toppen av fyllingen.

Veivesenet har fått tillatelse til å plassere inntil 1,2 millioner kubikkmeter stein i nærheten av et populært turområde, og Fylkesmannens godkjenning til utfyllingen ble påklaget til Miljødirektoratet av naboer.

Miljødirektoratet valgte å opprettholde tillatelsen som Fylkesmannen hadde gitt, men krever at Statens vegvesen innfrir en del tilleggskrav. Direktoratets avgjørelse kan ikke påklages ytterligere.

– Vi tar direktoratets avgjørelse til etterretning, og kommer selvfølgelig til å rette oss etter de nye påleggene vi har fått, sier prosjektleder i Statens vegvesen for ny E39 mellom Rådal og Os, Sverre Ottesen til Bergens Tidende.

Statens vegvesen er, ifølge artikkelen, først og fremst pålagt å holde kontroll med eventuelt sigevann fra det kommende steindeponiet. Veivesenet må holde oppsikt med at grunnvannet kan brukes som drikkevann, og at det ikke blir påvirket av avrenning fra steinfyllingen.

– Dette innebærer blant annet at vi må påse at rester etter dynamittbruken blir liggende, uten å bli vasket ut, sier Sverre Ottesen.

Tilkjøringen av steinmasser har, ifølge Bergens Tidende, allerede begynt i Hordnesskogen.