Øyvind Moshagen blir ny prosjektdirektør i Nye Veier AS med ansvar for utbyggingen av Kolomoen-Ensby. Foto: Jørn Hindklev

Moshagen ny prosjektdirektør i Nye Veier

Øyvind Moshagen går fra stillingen som prosjektleder i Statens vegvesen for utbyggingen av E6 Biri-Otta og blir prosjektdirektør i Nye Veier med ansvar for utbygging av E6 Kolomoen-Ensby.

Det melder Nye Veier på sin internettside. Moshagen har som prosjektleder i Statens vegvesen gjennom flere år ledet noen av landets største vegutbygginger, spesielt tilknyttet E6 utbyggingene i Oppland.

– Øyvind Moshagen har en meget solid og relevant bakgrunn, og vi er svært fornøyd med å ha fått han med på laget, sier administrerende direktør i Nye Veier AS, Ingrid Dahl Hovland.

Som prosjektdirektør for Nye Veiers samlede utbygging av ny motorvei på strekningen Kolomoen-Ensby får Moshagen ansvaret for en strekning på 83 kilometer, og med en estimert samlet kostnadsramme på 20 milliarder kroner (2015 tall).

– Jeg gleder meg til denne store utfordringen, og vil gå ydmykt til oppgaven. Dette er svært spennende i tillegg til at prosjektene er svært ønsket, uttaler Øyvind Moshagen.

Til avisa GD utdyper Moshagen at han synes det er spennende å bli med på den nye selskapsdannelsen, selv om den nye stillingen er sammenlignbar med den han har i dag.

– Jeg skal jo også jobbe med en tilstøtende strekning til den jeg har ansvaret for i dag, men Nye Veier AS har et tydelig mandat om å bygge raskere, billigere og bedre enn de veiprosjektene som allerede eksisterer, og det vil være veldig interessant å få være med på en slik selskapsdannelse, uttaler han til GD, og legger til at han også ser fra til å jobbe med nye kontraktsformer.

Avisa skriver at det ikke er avklart når Øyvind Moshagen går inn i den nye stillingen. Nye Veier har gitt signal om at det er realistisk med en oppstart på strekningen Kolomoen-Moelv i løpet av 2017.