Gammel illustrasjon av GC Riebers planlagte hotell og konferanse- og messesenter i Solheimsviken i Bergen. Eiendomsselskapet ønsker nå å gå bort fra løsningen med to bygg, som vist på bildet. Illustrasjon: Og Arkitekter / Metropolitan Workshop

Planlegger to messehaller på samme område i Bergen

Kun 800 meter fra GC Rieber Eiendoms planlagte hotell og konferanse- og messesenter i Solheimsviken i Bergen, planlegges nå også en byarena med ishall, hotell og konferansesenter.

Det skriverBergens Tidendei en artikkel på sine nettsider (Krever innlogging).

Administrerende direktør i GC Rieber Eiendom, Tor Instanes, sier til BT eiendomsselskapet i mange år har jobbet med et prosjekt som kombinerer hotell og konferanse- og messesenter i Solheimsviken i Bergen. Arbeidet med å tilrettelegge tomten var først ferdig høsten 2015.

– Nå jobber vi med å bearbeide arkitektplanene, slik at prosjektet skal bli mer attraktivt og gjennomførbart, sier Instanes.

Før det kan bli snakk om byggestart, må GC Rieber først få en ny reguleringsplan for området, hvor det er regulert for to bygg, men eiendomsutvikleren kun vil ha ett.

Samtidig som GC Rieber jobber med nye planer for konferansesenteret, pågår det en diskusjon om å bygge en ny byarena i Bergen. Investorene Tore Christiansen og Arthur Buchardt ønsker å bygge en kombinasjon av en ishall og et hotell- og konferansesenter på Nygårdstangen, kun 800 meter unna.

Instanes sier overfor Bergens Tidende at en eventuell byarena er noe de må ta hensyn til, og at det planlagte konferansehotellet i Solheimsviken da må fokusere på store arrangementer som krever flere typer lokaler enn de største volumarrangementene, som kan tenkes å gå til byarenaen.

Ennå vet man ikke om konkurransen fra byarenaen vil undergrave lønnsomheten.

– Vi må alltid tenke alternativer, og i gjeldende reguleringsplan har kommunen lagt inn alternativer, men vi har nå fullt fokus på plan A, sier Instanes til BT.