Nedskrivning trekker ned Peab

Tidligere denne måneden varslet Peab at de har foretatt en nedskrivning på 800 millioner svenske kroner på et prosjekt, og dette påvirket naturligvis både omsetningen og driftsresultatet i 2015.

Det er byggingen av det store svenske kjøpesenteret Mall of Scandinavia ved Stockholm som trekker ned.

Nettoomsetningen stiger riktignok fra 43,8 milliarder svenske kroner til 44,2, men det operative driftsresultatet faller fra 1.783 millioner svenske kroner til 1.052 millioner svenske kroner.

Det betyr at i stedet for en liten resultatfremgang, endte Peab et stykke bak fjoråret. Operativ driftsmargin hadde vært lik fjorårets på respektable 4,2 prosent, men ender nå på 2,4 prosent.

Peab-konsernet kan derimot se tilbake på et år med god ordreinngang. 37,8 milliarder svenske kroner er over seks milliarder høyere enn året før. Ordrereserven har lagt på seg to milliarder svenske kroner til like i underkant av 27 milliarder.

– Vi hadde en sterk avslutning på året med forbedringer i flere av våre virksomheter, og da spesielt innen boligutvikling. Ordreinngangen har økt i samtlige forretningsområder. Vår finansielle posisjon styrkes fortsatt, og det gir oss gode muligheter fremover, sier Peabs VD og konsernsjef Jesper Göransson i en kommentar.

PS! Peab rapporterer ikke egne tall for den norske delen av virksomheten.