Aker Brygge vinner av Cityprisen 2016

Under Citykonferansen på Radisson BLU Plaza hotel i Oslo torsdag ble Aker Brygge - Norwegian Property ASA kåret til vinneren av Cityprisen 2016.

- Om årets vinner kan man si at høye ambisjoner, stor faglig kvalitet og en skikkelig dose vågemot ligger til grunn for tildelingen, heter det i en uttalelse fra juryen.

- Vi snakker om en rutinert utbygger som på har vært sta og turt å gå mot strømmen – samtidig som de har turt å lytte til arkitekter med klare ideer for både hus og uteområder og i arbeidet med et område som på ingen måte var en selvsagt suksess. Som byutviklingsgrep er dette en imponerende nyskapning der klassiske verdier og tradisjoner videreføres til et oppdatert uttrykk og med ditto innhold. Tanken om integrasjon i byen, viktigheten av bakkeplanet og bevissthet rundt programvalg er alle definerende for årets tildeling, skriver juryen.

Et helt avgjørende trekk for juryen, er at prosjektet viser hvordan kreativitet ikke bare handler om artige bygningsdetaljer og slående utsmykning.

- I stedet har det vært vist klokskap og mot i bevaringsstrategiene, samtidig som et byområde med en ladet historisk posisjon og ikke så rent få fordommer knyttet opp til stedsnavnet, har blitt gjenstand for en grundig og vellykket re-branding. Det er allerede bevis for at grepene som er gjort har resultert i at et område med økonomisk og sosial stagnasjon, nå opplever vekst og fremgang. Fra å være akterutseilt, har vinneren klart å bli en ledende del av fremtidens Oslo og det fantastiske byprojektet Fjordbyen i Oslo er, heter det i uttalelsen.