Bli leder for Plan Akershus i Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7600 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region øst
FylkeOslo
Søknadsfrist01.03.2016

Region øst dekker det geografiske området Østfold, Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland. Med 1880 medarbeidere og et totalbudsjett på ca. 16 milliarder er Statens vegvesen Region øst en stor og viktig samfunnsaktør. Akershus vegavdeling har ansvaret for planlegging, bygging, drift og vedlikehold av riksvegene og fylkesvegnettet i Akershus fylke. For fylkesvegene utfører vi dette på vegne av Akershus fylkeskommune som vegeier.

I hovedstadsområdet opplever vi en betydelig befolkningsvekst som gir store utfordringer for areal- og transportutviklingen. Vil du være med på å løse disse utfordringene? Vi søker etter en engasjert og kunnskapsrik seksjonsleder for planseksjonen i vegavdeling Akershus. Seksjonen har i dag 19 entusiastiske medarbeidere som jobber med planforvaltning, reguleringsplaner, innspill til kommuneplaner, planlegging av kollektivtiltak, gang-/sykkelveg osv. Samarbeid med fylkeskommunen og kommunene er sentralt i arbeidet.

Arbeidsoppgaver
Din hovedoppgave blir å lede seksjonen i det daglige. Dette betyr at du har budsjettansvar, skal lede det faglige arbeidet, koordinere arbeidsoppgavene og sørge for at de ansatte utvikler seg i tillegg til at du deltar i avdelingens ledergruppe. Vi søker en person med god kjennskap til offentlig sektor og politiske prosesser, samt med kunnskap om fagfeltet areal, transport og byutvikling. Du er samfunnsorientert og må ha en god rolleforståelse mellom politikk, ledelse og fag.

Kvalifikasjonskrav
Du har minimum tre års relevant utdanning fra universitet eller høgskole. Hvis du har sterk og allsidig praksis og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan vi se bort fra utdanningskravet.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT ( www.nokut.no).

Dette ønsker vi oss
Vi legger vekt på at du har erfaring med prosess- og prosjektledelse. Du har gode samarbeidsevner og evne til å motivere og utvikle medarbeidere. Vi ønsker oss en målrettet, entusiastisk leder med initiativ, glimt i øyet, og som evner å delegere. Du har den faglige forståelsen for arbeidet til planseksjonen, men evner også å se helheten i arbeidet med andre seksjoner internt samt eksterne aktører. Gode kommunikasjons- og samhandlingsferdigheter vil være viktig her.

Stort engasjement, mye ansvar og faglig utvikling
Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og tungt fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen. Vi gir deg viktige oppgaver med mye ansvar, og vi trenger medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer.

Medarbeiderne våre forteller om spennende arbeidshverdager med god balanse mellom arbeid og fritid.

Vi tilbyr også disse godene

  • introduksjonsprogram og fadderordning
  • egne lederutviklingsprogram
  • pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse
  • etatsskoler og gode muligheter for faglig påfyll

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om dette.

Søk på stillingen her

Kontaktpersoner:
Nils Audun Karbø
mob: +47 90759656


Vis flere stillinger: