HENT etablerer seg i Sverige

HENT AS har via datterselskapet HENT Sverige AB geografisk utvidet sin virksomhet til nå også å omfatte det svenske markedet.

Utvidelsen skjer som en naturlig del av den veksten selskapet har i entreprenørmarkedet, melder HENT i en pressemelding.

I tillegg til å være landsdekkende i Norge bygger HENT også i Helsinki i Finland.

HENT er eid av det svenske investeringsselskapet Ratos (73 prosent) og de ansatte (27 prosent).

Etableringen fikk sin oppstart 01.01.16 og med kontor sentralt i Stockholm by er man allerede aktiv i markedet. Selskapet er 100 prosent understøttet av de ressurser HENT har tilgjengelig fra Norge i tillegg til en pågående oppbygging av stab og prosjektansatte i Sverige. Virksomheten ser hele det svenske byggemarkedet som interessant, selv om oppstarten med første kontor finner sted i Stockholm.

Utviklingsprosjekter

I tillegg til å være en av de største byggentreprenørene i Norden har HENT spesialkompetanse innen aktiv deltagelse av utviklingsprosjekter og prosesser hvor total verdibygging for oppdragsgiver er viktig. Via flere samspillprosjekter og samarbeidsmodeller har selskapet en bred kompetanse å tilby det svenske markedet. Helsebygg, hoteller, næringsbygg, skoler og industribygg er noe av det selskapet har lange tradisjoner for å gjennomføre.

Konkurransekraft

HENT har i flere år arbeidet aktivt med å danne seg et godt nettverk av konkurransedyktige ressurser via underentreprenører og leverandører fra hele Europa. En fornuftig kombinasjon av internasjonale aktører og lokale samarbeidspartnere er en av kjernepunktene i HENT sin konkurransedyktige leveranse enten det gjelder samspillprosjekter, totalentrepriser eller generalentrepriser.

Helse, miljø og sikkerhet (HMS)

Det viktigste forholdet i alle byggesaker er god kontroll på at man bygger trygt og sikkert. HENT har via sin tydelige satsning på HMS en klar målsetning om å være bransjeledende. Egne ressurser dedikeres i hvert enkelt prosjekt på en slik måte at alle aktører får opplæring og oppfølging samt forplikter seg til å følge HENT sitt system for ivaretagelse av trygghet og sikkerhet på byggeplass.

For HENT i Stockholm er avdelingsleder Markus Bley klar for å møte både kunder og samarbeidspartnere forøvrig velkommen til dialog og aktivt prosjektsamspill. Bley har tidligere vært ansatt hos HENT, kjenner selskapet godt fra tidligere og han er klar på hva HENT kan bidra med i det svenske markedet.

- Vi har en svært aktiv holdning til våre byggeprosjekter. I tillegg til å gjøre en solid og kvalitetsmessig god bygging vil vi kunne levere en hyggelig og kunnskapspreget prosess til våre samarbeidspartnere, sier Markus Bley.

- Vi ser fram til å jobbe med det svenske markedet. Flere prosesser er allerede igangsatt og det nye markedet har flere likheter enn forskjeller til det vi er vant til", sier administrerende direktør i HENT Jan Jahren.