Foto: Usbl

Stor rehabilitering for Linderud boligsameie

Linderud boligsameie skifter i disse dager skrud, med nye balkonger, fasadeutskifting, nye tak, vinduer og balkonger. 

Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise med Usbl som prosjektleder for rehabiliteringen og Buer & Bratfoss som totalentreprenør.

Linderud boligsameie ligger like ved Linderud Senter i Oslo. Usbl er forretningsfører for sameiet. Trond Hagen er prosjektleder og Geir Jahren er byggeleder for det pågående prosjektet. Den omfattende rehabiliteringen startet i desember 2015, og Hagen regner med at det hele står klart til sommeren, heter det i en pressemelding.

– Det er viktig å ta med at det ble brukt god tid på

Trond Hagen foran Linderud boligsameiet der det nå foretas omfattende fasadeendringer.

forprosjektet med grundig vurdering av kostnader og ulike alternativer før det ble endelig besluttet å gå for nåværende alternativ. Hele to år gikk med i denne fasen. Beboerne ble holdt løpende orientert, og det var stort flertall for den løsningen vi nå går for, sier Hagen.

– Blant annet vurderte vi nye versus å rehabilitere de gamle balkonger. Nå blir det nye, de blir større og vel så rimelige som det en rehabilitering ville ha kostet, sier han.

– Hovedpoenget med rehabiliteringen av gavlvegger var at teglveggene måtte skiftes ut i alle tre blokkene fordi det ikke ble brukt rustfrie ankere i bakre konstruksjon, sier Hagen og forklarer videre:

– Det er de bakre ankrene som holder telgsteinen fast i konstruksjonen, som er rustet. Det var ikke krav til at disse skulle være rustfrie den gangen boligsameiet ble bygget i 1963. Alle ankrene må derfor skiftes, da det ellers var fare for at teglsteinen ville falle ut fra fasaden. På langveggene blir det kun etterforankret, mens gavlveggene er mer skadet. Når vi så først er i gang, blir det derfor etterisolering av disse veggene med ny kledning, og det blir etterisolering og omtekking av tak også, sier Hagen om det omfattende prosjektet.

Kostnadene tas over husleien, og sameiet har tatt opp et felleslån for å dekke utgiftene.