Ill. Asplan Viak

Asplan Viak vant arkitektkonkurransen om nytt kultursenter på Kalvild Gård

Asplan Viak ble kåret til vinner i arkitektkonkurransen om nytt kultur- og konferansesenter på Kalvild ved Lillesand. 

Oppdragsgiver er Kaldvell Eiendom AS, og oppgaven består av et nybygg på ca 2.000 kvadratmeter med konferansesal for 500 personer med scene/biscener, aktivitetsrom, serveringsarealer og storkjøkken. Utfordringen i konkurransen har vært å plassere et nybygg inn i et eksisterende gårdsanlegg med lange historiske røtter.

Fra juryens uttalelse:
“Vinnerforslaget har løst fasadene godt, med en enkel, men likevel spennende geometri. Dette forslaget har desidert laveste gesimshøyde og tilhørende minste høydevirkning. Bygget underordner seg fint det gamle hovedhuset på eiendommen. Grepet med å skille nybygget fra hovedhuset fremstår som vellykket, og avstanden mellom byggene er tilstrekkelig til å skape et godt uterom. Konsertsalen i vinnerforslaget fremstår som den mest vellykkede og funksjonelle i forhold til brukergruppene. Den direkte tilknytningen mellom konsertsal og gymsal gir flere muligheter. Atkomstmuligheter mellom foajé og sal er ikke tilfredsstillende løst, men nettopp dette var en mangel i alle forslagene.”

“Isolert sett for hvert av de tre vurderingspunktene og da også samlet blir Asplan Viak sitt forslag vurdert til å være det beste forslaget. Juryen er enstemmig.”