Redningshelikoptre landet på et jorde i nærheten av Bad Aibling der to tog frontkolliderte i delstaten Bayern tirsdag. Foto: Michael Dalder / Reuters / NTB scanpix

Minst åtte døde – 150 skadd i togulykke i Tyskland

Minst åtte mennesker omkom og over 50 er alvorlig skadd i frontkollisjonen mellom to tog i Bayern sør i Tyskland. Flere personer sitter fortsatt fastklemt i togvraket.

Politiet i Rosenheim opplyste tirsdag formiddag at dødstallet har steget fra fire til åtte. I tillegg betegnes 15 som kritisk skadd, mens 40 er alvorlig skadd.

Ytterligere rundt 100 er lettere skadd.

Situasjonen på ulykkesstedet, som ligger rundt seks mil sørøst for München, var tirsdag formiddag fortsatt svært uoversiktlig. Politiet kan ikke utelukke at det finnes flere døde i vraket etter frontkollisjonen, som skjedde like før klokka 7 tirsdag morgen.

– Sjokk

Lokaltogene som kolliderte på ettsporstrekningen Holzkirchen-Rosenheim, tilhører det private togselskapet Bayerische Oberlandbahn (BOB).

– Ulykken er et kjempesjokk for oss. Vi gjør alt for å hjelpe passasjerene, pårørende og ansatte, sier daglig leder Bernd Rosenbusch i BOB.

Flere passasjerer var tirsdag formiddag fortsatt fastklemt inne i togvognene, skriver Süddeutsche Zeitung. Tre timer etter ulykken manglet mannskapene dessuten full oversikt over en vanskelig tilgjengelig del av togvraket.

Vogner veltet

Ett av togene sporet av etter kollisjonen, som skjedde i nærheten av Bad Aibling i distriktet Rosenheim. Flere av vognene veltet.

Store redningsmannskaper er på stedet tirsdag formiddag. Ved ulykkesstedet er åtte helikoptre og et stort antall ambulanser på plass. Politiet i Oberbayern Süd opplyser på Twitter at flere hundre redningsmannskaper er på stedet.

Skoleferie

Togstrekningen og to lokalveier er stengt for trafikk som følge av ulykken. Årsaken til kollisjonen er ikke kjent.

Blant passasjerene på morgentoget var trolig flere yrkespendlere, men ikke skoleelever, ettersom elevene har ferie i anledning karnevalstiden, skriver lokalavisa Rosenheim24.de.