Kynningsrud Prefabs transporter går over på biodiesel

I Kynningsrud Prefabs virksomhet utgjør veitransport av betongelementer en uønsket miljøbelastning, så nå går lastebilene over på biodiesel.

Kynningsrud har en langsiktig samarbeidsavtale med Uddevalla Lastbilcentral (ULC), som nå går over til miljøvennlig biodiesel. Dette innebærer en betydelig miljøgevinst, og tiltaket er en viktig del av Kynningsruds miljøarbeid.

I en pressemelding 29. januar meddelte Uddevalla Lastbilcentral AB at transportbedriften går over til miljøvennlig biodiesel HVO som drivstoff for sine lastebiler og trekkvogner.

HVO er en forkortelse for hydrerte vegetabilske oljer, og kan tilvirkes av vegetabilske oljer og animalsk fett, som under prosessering tilsettes hydrogen for å bli til drivstoff for dieselmotorer.

- Vi kommer til å benytte Preems HVO Diesel100, som er 100 prosent basert på fornybare råvarer i form av slakteriavfall. Dette fører til en reduksjon av CO2-utslippet med 88 prosent i forhold til bruk av tradisjonell fossil diesel. Det totale utslippet er mindre enn 1 mg/kg sammenlignet med vanlig diesel som har utslippsverdier opp mot 24 mg/kg, forteller Uddevalla Lastbilcentral.

- Som en betydelig bestiller av transportoppdrag er det med stor glede at vi ser at ULC ligger i forkant med å benytte det mest miljøvennlige alternativet på markedet. Tiltaket er helt i tråd med Kynningsruds omfattende miljøarbeid, forteller Joachim Lindroth, daglig leder i Kynningsrud Prefab AB.