Istanbul New Airport. Arkitekter: Nordic, Grimshaw og Haptic. Illustrasjon: MIR

Nordic nominert til megaprosjekt-pris

Istanbul New Airport, tegnet av Nordic — Office of Architecture og London-baserte Grimshaw og Haptic, er nominert til MIPIM-prisen for ‘Beste fremtidige megaprosjekt’.

"Megaprosjekt" er ingen overdrivelse. Istanbul New Airport vil få den største flyplassterminalen i verden når fase 1 er ferdigstilt, med en kapasitet på 90 millioner passasjerer per år. London-baserte Scott Brownrigg er nå ansvarlig for videre utførelse av prosjektet, skriver Nordic i en pressemelding.

Istanbul har en enestående posisjon i krysningen mellom øst og vest, og flyplassen fungerer som en spennende inngangsportal til denne energiske metropolen. Til tross for den enorme skalaen på prosjektet, kommer funksjonaliteten klart frem i utformingen. Den hvelvede takkonstruksjonen forener bygningens deler samtidig som den fungerer som et intuitivt orienteringssystem. Sirkulære åpninger i taket danner ‘glorier’ av sollys på gulvet og fanger oppmerksomheten til de reisende underveis. Utformingen av flyplassen er dynamisk, funksjonell og fremtidsrettet, samtidig som den viser en dyp respekt for Istanbuls kultur og historie.

MIPIM i Cannes er en av Europas største eiendomskonferanser og samler 21 000 deltakere og 2200 utstillere fra 93 forskjellige land. Deltakerne på konferansen blir invitert til å stemme på deres favorittprosjekter i 11 forskjellige kategorier. Disse stemmene og juryens anbefaling vil telle 50/50 i kåringen av kategorivinnerne, som vil bli annonsert under prisutdelings-seremonien 17. mars.