Norske Skog taper penger – men er fornøyd

Papirprodusenten Norske Skog hadde et resultat før skatt på minus 333 millioner kroner i fjorårets siste kvartal. Tapet er betydelig lavere enn i samme kvartal året før, og konsernsjefen er fornøyd med det.

Omsetningen gikk noe ned, fra 3,2 til 3,1 milliarder kroner. Samtidig gikk driftsresultatet opp fra 24 til 61 millioner kroner. Resultatet før skatt har gått fra minus 839 millioner kroner til minus 333 millioner kroner.

– Vi er tilfreds med høyere salg og forbedret kostnads- og kontantstrømsutvikling i kvartalet, spesielt for de norske enhetene. Den kraftige svekkelsen av den norske kronen har forbedret driften for de norske enhetene, men har en negativ effekt på netto rentebærende gjeld, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i en kommentar til kvartalstallene.

Selskapets gjeld økte med 100 millioner kroner i kvartalet, og netto rentebærende gjelde er nå 8,5 milliarder kroner. Økningen skyldes effekten av ugunstige valutakurser.

I kvartalsrapporten kommer det også fram at selskapet starter opp igjen den tredje papirmaskinen ved fabrikken på Skogn i Nord-Trøndelag for å dra nytte av en svakere krone. (©NTB)