Illustrasjon: Arkitektskap

Arkitektskap vant Rom Eiendoms parallelloppdrag på Kløfta

Arkitektkontoret Arkitektskap er valgt for Rom Eiendoms parallelloppdrag rundt Kløfta stasjon i Oslo.

Det skriver Rom Eiendom i enpressemeldingfredag.

Oppdragsbeskrivelsen la vekt på at oppdragsgiver ønsker et tilnærmet rent boligprosjekt, tilpasset markedet, med en høy utnyttelse og urbane knutepunktløsninger, skriver Rom Eiendom i pressemeldingen.

Juryen i arkitektkonkurransen bemerker at samtlige tre arkitektteam som gikk videre til den betalte oppdragsdelen av konkurransen, har levert gode forslag med interessante løsninger.

Om vinnerforslaget skriver juryen at den foreslåtte bebyggelsen fremstår som tiltalende, med en oppdeling av blokkene som gir et vennlig preg over den 150 meter lange østfasaden.

Prosjektet viser et bruttoareal på 7.375 kvadratmeter, fordelt på 110 leiligheter. Snittstørrelsen blir 67 kvadratmeter per leilighet, heter det i meldingen fra Rom Eiendom.

Prosjektet har som det eneste forslaget forsøkt å løse utfordringen med støyen på tomtas nordlige del med et boligvolum i hesteskoform, med stille side inn mot et grønt indre rom. Volumet må bli smalt, og leilighetene vil til dels få innsynsproblemer, heter det i meldingen. Juryen uttaler at de synes ideen er aktuell og interessant.

– Økonomiske aspekter, ikke minst arealutnyttelsen på tomta, er viktig for oss. Men også god boligkvalitet både innvendig og utendørs er tillagt stor vekt. Tomtas særlige problem, støyen fra jernbane og vei, må være godt håndtert i valgte løsninger. Ut fra en samlet vurdering av alle evalueringskriterier i de tre oppgavebesvarelsene vil juryen anbefale at Arkitektskaps besvarelse legges til grunn for videre arbeid frem mot detaljregulering og forprosjekt, uttaler juryen.