Tunnelforvirring på Sørlandet

Samferdselsdepartementet støtter likevel ikke forslaget om lang tunnel ved Kjærrane, melder Statens vegvesen.

Fædrelandsvennen kunne onsdag kveld melde at Samferdselsdepartementet (SD) snur i innsigelsessaken i prosjektet E18/E39 Vige-Søgne øst.

Tidligere samme dag meldte samme avis og NRK Sørlandet at både SD og Miljøverdepartementet støttet lang tunnel.

Avklaringen kommer

- Jeg må bare korrigere dette. Jeg har snakket med samferdselsdepartementet i dag, og det har skjedd en feil, opplyste leder av Sørlandsbenken, Åse Michaelsen overfor 32 ordførere fra hele Sørlandet onsdag kveld.

Hun opplyste også om at det kommer en avklaring i løpet av torsdag 4. februar.

- Kan ha gått litt fort i svingene

Det som står i brevet til kommunalministeren er feil. Samferdselsdepartementet støtter ikke lang tunnel, vi står for det vi har stått for hele tiden, nemlig to korte tunneler, sier statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tom Cato Karlsen (Frp) til Fædrelandsvennen.

Han ble av stortingsrepresentant Åse Michaelsen (Frp) gjort oppmerksom på at Fædrelandsvennen omtalte brevet onsdag. Han sjekket, og satte umiddelbart i gang et arbeid for å finne ut hva som har skjedd.

- Det er feil, og jeg har undertegnet det brevet. Det kan ha gått litt fort i svingene da jeg undertegnet, for vår politiske holdning i denne saken har vært helt klar hele tiden, sier Karlsen til Fædrelandsvennen.

Kristiansands ordfører Harald Furre (H) hadde følgende kommentar til ovenstående:

- Jeg er måpende hvis det viser seg at det er feil det som står i brevet fra departementet.