I 2016 starter Heimdal Bolig med dette prosjektet på Solbergåsen. Illustrasjon: Kine Tambs / Voll Arkitekter

Heimdal Bolig solgte for nærmere milliarden

Boligbyggeren Heimdal Bolig solgte 320 boliger med en samlet verdi på 938 millioner kroner i 2015 som gir en markedsandel på 25 prosent av nyboligprosjektene i Midt-Norge.

– Gjennom inneværende år vil Heimdal Bolig legge omlag 500 boliger for salg, opplyser administrerende direktør i Heimdal Bolig, Roar Munkhaugen. Foto: Heimdal Bolig

Alle de 320 boligene ble solgt i hjemmemarkedet, hvilket gjør Heimdal Bolig til den klart største boligbyggeren i Trondheim kommune og Midt Norge. Ifølge Econ analyse gir dette Heimdal Bolig en markedsandel på 25 prosent.

Ved utgangen av året hadde Heimdal 390 boliger i produksjon til en verdi på 1,1 milliarder kroner.

– Forventer godt marked

– Jeg forventer et godt marked i år, og vi bygger videre på samme nivå som i fjor med en svak prisstigning. Vi opplever at kundene er kresne, og de har en god del å velge i. Det setter krav til oss som boligbygger. Vi må treffe markedet. Blant annet er det viktig at boligene er passe store og har riktig antall rom, kommenterer administrerende direktør Roar Munkhaugen i Heimdal Bolig i en pressemelding.

– Vi merker ikke usikkerhet nå. Vi har vært i boligmarkedet lenge. Under finanskrisen i 2008 stoppet salget opp. Effekten av finanskrisen sett i ettertid var to år uten prisstigning. Samtidig har leieprisene steget jevnt og trutt siden 1993. Vi skal bygge ut boligene over en periode på 12 til 15 år. For oss handler det om å tenke langsiktig. Vi må tåle å være i markedet i dårlige perioder også, fremholder han.

Større prisforskjeller

Munkhaugen tror forskjellen i priser både på brukte og nye boliger vil øke mellom byene i år.

– I utgangspunktet har vi konsumprisstigningen, pluss standardheving av boligene, pluss økte priser på grunn av press i byene. Jeg tror den siste faktoren i størst grad vil påvirke boligprisstigningen fremover. Den blir høyest i Oslo fordi det ikke finnes ledige tomter der. I Trondheim har politikerne og administrasjonen vært flinkere til å sørge for en jevn tilgang på tomteareal. Men flere bydeler mangler ennå tomter for alle boligtyper, sier han.

– Det gode salget de senere år tilskriver vi attraktive prosjekter med boliger folk vil ha. En annen viktig faktor for volumet er at vi tilstreber å være representert i de fleste bydeler til enhver tid, opplyser han.

Fleksibel utbygger

De mest populære boligprosjektene i perioden har vært Ringve Park, Miljøbyen Granåsen og Lilleby som alle ligger på østsiden av byen.

– Vår boligproduksjon baserer seg i stor grad på egenutviklede boligtyper som kan fremstilles både industrielt og tradisjonelt. Dette gir oss mer fleksibilitet og forutsigbar byggepris i et noe varierende entreprisemarkedet. Med lav rente og middels ordrestatistikk for entreprenørene ligger forholdene til rette for å kunne tilby nye boliger til fornuftige priser i de neste to årene. Vi er godt fornøyd med å nå våre salgsmål i 2015 som gir oss god ordrereserve inn i 2016, opplyser Munkhaugen.

Boliger 2016

Heimdal Bolig-sjefen påpeker at Trondheim er en attraktiv by med god befolkningsvekst og mange ansatte i skole, helse og velferd. Han tror derfor at boligbehovet vil øke i 2016 og videre utover.

Gjennom året vil selskapet legge omlag 500 boliger for salg. Disse vil være spredt rundt i Trondheims bydeler.

Boligbyggeren er i markedet med fire store prosjekter for tiden. Nye større prosjekter som påbegynnes i 2016 er Hallstein Gård i Sjetnemarka, i samarbeid med Tobb, med ca 900 boliger, Granås Vest på Angelltrøa med 450 boliger og Solberg på Heimdal med 550 boliger.

På lengre sikt har Heimdal Gruppen tomter for rundt 4.000 boliger som selskapet ønsker å bygge ut i løpet av en 12-årsperiode. Dette er boliger med en omsetningsverdi på rundt 15 milliarder kroner.