Sivilingeniør/ingeniør – Byggeteknikk

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bygge- og anleggsnæringen. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, spesialrådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling. Våre medarbeidere jobber hver dag sammen med over 2.000 ansatte i SINTEF for å oppfylle vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

FirmaSINTEF Byggforsk
FylkeSør-Trøndelag
StedTrondheim
Søknadsfrist15.02.2016

Avdeling Arkitektur, byggematerialer og konstruksjoner i Trondheim søker

Sivilingeniør/ingeniør – Byggeteknikk

Avdelingen

Vi utvikler løsninger for våre kunder gjennom forskning, utvikling og innovasjon innenfor hovedfeltene materialteknikk, byggeteknikk, bygningsfysikk og konstruksjonsteknikk. Våre 60 medarbeidere har spisskompetanse innenfor en rekke byggematerialer, og avdelingen har godt utstyrte laboratorier som dekker byggenæringens behov for tjenester. Vi leder og er involvert i store, faglige forskningssentre som SFI Klima2050 og ZEB (Zero Emission Buildings), og en økende mengde av våre oppdrag er for internasjonale kunder. Prosjektene gjennomføres i tett samarbeid med kunder og undervisnings- og forskningsmiljø. For mer informasjon, se www.sintef.no/byggforsk.

Vi ønsker oss flere faglig dyktige og engasjerte medarbeidere tilknyttet faggruppen Material- og byggeteknikk. Gruppen består i dag av ti personer og har kompetanse innen generell byggeteknikk, byggematerialer, klimatilpasset bygging og produktdokumentasjon. Vi arbeider tett med fagmiljøer innen bygningsfysikk, konstruksjonsteknikk, brann, tekniske installasjoner og arkitektur for å utvikle løsninger med god funksjonalitet. Vårt unike laboratorium er utstyrt for å kunne gjennomføre nødvendig prøving av egenskaper og funksjon for både byggeprodukter og –systemer under ulike klimapåkjenninger.

Kvalifikasjoner

Vi ønsker å styrke vår faglige kompetanse og søker etter en ny medarbeider med utdannelse på bachelor- eller mastergradsnivå, fortrinnsvis innen bygg- og materialteknikk, gjerne med erfaring fra byggeplass, entreprenør eller rådgivende ingeniør.

Du har

  • god forståelse for byggeteknikk og materialbruk i bygg tilpasset norsk klima
  • evnen til å se og løse byggetekniske utfordringer, i hovedsak innen moderne, men også eldre byggeteknikk
  • ønske om å bidra til at materialer som benyttes i dagens og fremtidens bygg, er tilpasset de værmessige- og klimatiske utfordringer som norsk klima medfører.

Du må være kunde- og løsningsorientert og ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. Du må like å arbeide i team, men også ha evnen til selv å drive fram prosjekter i samarbeid med kunder og kolleger. Vi søker medarbeidere med initiativ, glød og faglig interesse.

Arbeidsoppgaver

Du vil bli en del av et godt faglig miljø med stor frihet til å utforme din egen hverdag og med stort ansvar. Gjennom prosjektene vil du kontinuerlig utvikle din kompetanse og få anledning til å påvirke hvordan bygninger i Norge bør utformes.

Du vil få varierte og utfordrende oppgaver innenfor

  • tverrfaglige utviklingsprosjekter i nært samarbeid med industrien og andre enheter i SINTEF
  • analyser og beregninger
  • anvendelse av forskningsresultater til å utvikle byggetekniske løsninger
  • laboratorieprøving og dokumentasjon av produkter og systemer
  • skadeanalyser med vurdering av løsningers egnethet og utbedringstiltak
  • utarbeidelse av anvisninger i Byggforskserien prosjektledelse av små og store prosjekter

Vi tilbyr

  • interessante og faglige utfordringer
  • konkurransedyktig lønn
  • gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • fleksibel arbeidstid
  • kreativt og tverrfaglig arbeidsmiljø som er internasjonalt anerkjent
  • samarbeid med vitenskapelig personell og studenter ved NTNU
  • trivelig arbeidsplass med gode kolleger

For nærmere informasjon om stillingene kontakt forskningssjef Jonas Holme på tlf. 91521367, e-post jonas.holme@sintef.no eller forskningsleder Ola Asphaug, tlf. 90681440, e-post ola.asphaug@sintef.no.

Søknadsfrist er 15 februar 2016, og du søker via SINTEFs jobbportal.

Vis flere stillinger: