Følger opp sikring av boligprosjekt etter dødsfall

I 2013 fikk boligbyggeren innvilget søknad om midlertidig brukstillatelse for bygningen på Snarøya i Bærum, men leverte aldri ferdigattest. Bærum-politiet ser nå på om de midlertidige byggegjerdene som fortsatt står rundt et atrium på eiendommen, kan ha hatt noe å gjøre med ulykken som førte til at en kvinne mistet livet natt til lørdag.

Det skriver Budstikka i en artikkel på sine nettsider onsdag.

– Vi vil trolig se på sikringen av det antatte ulykkesstedet, bekrefter politiadvokat Kathrine Eilertsen overfor avisen.

Ved 12:15-tiden lørdag ble en kvinne i 50-årene fra Oslo funnet død på en adresse på Snarøya. Politiet mener kvinnen mistet livet i en fallulykke.

Fremstår uferdig

Budstikka skriver i sin artikkel at deler av uteområdet på eiendommen fremstår som uferdig. Blant annet mangler det gjerder ned mot flere atrier rundt boligen. Disse er sperret av med høye byggegjerder. Det skal være et av disse, ved boligens inngangsparti, som trolig ga etter da kvinnen skal ha falt, skriver avisen.

– Det henger et midlertidig stillasgjerde over kanten, ned mot atriet der kvinnen ble funnet. Hvorvidt gjerdet sto oppe eller ikke, er noe vi undersøker, sier Eilertsen til Budstikka.

Det skal, ifølge artikkelen, ikke ha vært montert noen permanente rekkverk ved ulykkesstedet.

Ingen attest

I juli 2013 søkte boligbyggeren om såkalt midlertidig brukstillatelse, noe som Bærum kommune innvilget dagen etter søknaden ble mottatt, skriver Budstikka.

Søknad om endelig ferdigattest var varslet innen 15. november 2013, men ble aldri sendt, får Budstikka opplyst av plan- og bygningstjenesten.