Foto: Boligbygg Oslo KF

Åpnet 44 nye kommunale boliger i Oslo

Fredag 29. januar var den offisielle åpningen av de 44 helt nye boligene på Seterbråten i Søndre Nordstrand. Byråd Geir Lippestad overrakk boligene til byråd Inga Marte Thorkildsen.

Fakta Seterbråten

Prosjektet er det største utbyggingsprosjektet av kommunale boliger for Boligbygg, og Oslo kommune i nyere tid.

Boligene i Bjørndal i Oslo.

Tomten er på ca. 8.030 m2.

Prosjektet består av syv frittstående boligblokker med småhuskarakter og seks til åtte leiligheter i hvert bygg.Det er totalt 44 2- og 3-romsleiligheter.

Boligene er universelt utformet, og boligene i førsteetasje er i tillegg tilpasset bruk av rullestol.

Prosjektet har energieffektive løsninger, som bergvarmepumpe til oppvarming.

Veidekke er entreprenør for prosjektet, som hadde byggestart i desember 2014 og stod ferdig i desember 2015.

Beboerne begynner å flytte inn i februar 2016.


Boligene på Seterbråten er det største utbyggingsprosjektet til Boligbygg og i Oslo kommune i nyere tid.

Høsten 2013 var dette området intet annet enn en steinrøys, mens det nå står 44 nye boliger i syv småhus klare til innflytting der. Beboerne som i løpet av februar skal flytte inn her, blir de aller første, skriver Boligbygg Oslo KF i en pressemelding.

­– Det er flott for oss å få være her og å få åpne disse boligene, sa byråd for eierskap og næring, Geir Lippestad. Byråden viste til at prosjektet på mange måter er et forbilde-prosjekt.

Boligbygg og entreprenør Veidekke har levert prosjektet innenfor både kostnadsrammer og tidsfrist, med et godt resultat.

– De syv småhusene fremstår som moderne og effektive bygg, både utvendig og innvendig.

– Bra for barna

Byråd for eldre, helse og sosiale tjenester, Inga Marte Thorkildsen, trakk frem barna som skal flytte inn i boligene.

– Disse boligene kan man virkelig være stolte av, de ser veldig bra ut. Det betyr mye for de barna som skal bo her, at de får bo i fine leiligheter som de kan invitere med seg venner hjem til. Hjemmet er viktig for å sikre en god oppvekst, sa byråden.

For bydel Søndre Nordstrand er boligene et etterlengtet tilbud. Bydel Søndre Nordstrand har meldt om behov for litt over 200 nye kommunale boliger i boligbehovplanen for Oslo.

Med Seterbråten får bydelen nå 44 nye, moderne boliger som egner seg både for små familier, par og enslige. Boligene i første etasje er også tilpasset bruk av rullestol.

Prosjektet har flere energieffektive løsninger, blant annet varmesentral under bakkenivå. Byggestart var i desember 2014, og prosjektet er fullført i tråd med tidsplan og budsjett, med innflytting fra månedsskiftet januar/februar. Prosjektet har fått finansiering fra Husbanken.