Illustrasjonsfoto

Økokrim-siktet malerleder tilbake i MLF

Lars Barg ble permittert som MLF-leder etter at han ble siktet av Økokrim. Nå skal han jobbe for samme forening han er permittert fra.

Lars Barg er engasjert av Maler- og byggtapetsermestrenes landsforbund.

Styret i Maler- og byggtapetsermestrenes landsforbund (MLF) håper å ha ny daglig leder på plass i løpet av sommeren, skriver fagbladet Maleren.

I mellomtiden er tidligere styreleder Lars Barg engasjert for å jobbe med ulike prosjekter.

- Det er selvfølgelig ikke en ønsket situasjon. I mangel av daglig ledelse har vi likevel kommet fram til at det er formålstjenlig at han ferdigstiller prosjekter som han allerede har startet på. Vi ser ingen andre alternativer hvis vi skal få gjennomført disse prosjektene, sier nåværende styreleder Tore Knudsen i MLF til Byggeindustrien.

Ikke ansatt

Tidligere styreleder Lars Barg ble siktet av Økokrim etter at han brukte en underentreprenør som er dømt for hvitvasking av 60 millioner kroner. 

Bargs malerfirma brukte selskapet i forbindelse med arbeider de utførte på Stortinget for vel ti år siden. Siden saken ble kjent i september, har han tatt permisjon fra toppvervet i MLF, og trukket seg vervene sine i Byggenæringens Landsforening.

Knudsen sier de har vært åpne mot medlemmene sine om at Barg nå skal sluttføre prosjekter for dem. Siden har de fått mange spørsmål om det er lurt før etterforskningen er ferdig.

- Vi har vurdert mye fram og tilbake. Men han er ikke dømt, og vi har kommet fram til at tvilen skal komme tiltalte til gode. Det ville også krevd for mye av andre styremedlemmer å sette seg inn prosjektene han skal jobbe med. Vi mener det er forsvarlig at han tar seg av prosjektene fram til ny daglig leder på plass, sier han.

Knudsen presiserer samtidig at Barg ikke er ansatt i noen stilling, men kun engasjert i prosjekter.

- Han skal ikke være en midlertidig daglig leder slik enkelte legger det fram som, sier han.

BNL kjent med saken

Administrerende direktør Jon Sandnes i BNL.

Jon Sandnes, administrerende direktør i BNL, sier de er kjent med at Lars Barg skal sluttføre noen prosjekter for MLF.

- MLF er en av BNLs 15 eiere som BNL ikke har formell beslutningsmyndighet over. I og med at Barg er under etterforskning har han permisjon fra verv i BNL, og BNL har gitt samme råd til MLF, skriver han i en sms.

- Synes dere det er uheldig at Barg skal utføre arbeidsoppgaver i samme forening han er permittert fra? Har dere forståelse for at medlemmer kan oppfatte dette som uryddig?

- Som du ser har vi svart på dette ved at BNL har gitt sitt råd, skriver Sandnes.

- Tragisk

Lars Barg selv sier han har lite forståelse for at engasjementet hans i MLF får så mye oppmerksomhet.

- Jeg synes denne saken har eskalert og at det overreageres. Jeg har trukket meg fra alt av verv, men MLF er i en situasjon hvor styret vil at jeg skal avslutte noen prosjekter, sier han.

Barg sier han vil vurdere å droppe samarbeidet med MLF hvis det blir mer «styr» rundt saken.

- Jeg fatter ikke at det blir gjort så mye ut av ingenting, sier han.

Barg sier han opplever siktelsen fra Økokrim som tragisk.

- Settingen jeg er i nå, unner jeg ingen, han.

Tore Knudsen sier det er flere i malerbransjen som har fått lignende siktelser de siste årene.

- Samtlige saker er blitt henlagt, men for dem det gjelder er konsekvensene likevel dramatiske. En slik siktelse kan ruinere de involverte. Man sitter igjen med en følelse av at malerbransjen nærmest blir forfulgt, sier han.