Administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.

Brannvernforeningen etterlyser leirskolerapporter

Norsk brannvernforening ber rektorer ved norske skoler om å påse at leirskolen de velger, nylig er godkjent av brannvesenet.

Det skriver Norsk brannvernforening i en pressemelding denne uken.

- Leirskolebrannen i Valdres i fjor vinter burde være en tankevekker for alle skoleledere her i landet. Den raske og omfattende brannen viste at leirskolebygget hadde branntekniske feil og mangler, uttaler administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.

Som overnattingssteder har leirskoler krav om årlig tilsyn fra brannvesenet, og etter hvert tilsyn skal det følge en skriftlig rapport om eventuelle feil og mangler ved brannsikkerheten, med frist for utbedringer. Ved alvorlige feil kan også brannvesenet kreve at dørene stenges.

- Vi ønsker ikke å skremme landets rektorer, men de har faktisk et ansvar for at elever og lærere ikke utsettes for unødig brannrisiko ved leirskoleopphold. Har skoleledelsen blinket ut en aktuell leirskole, kan det være fornuftig å be om en fersk tilsynsrapport fra det lokale brannvesenet før man tar en endelig beslutning, sier Kalheim i pressemeldingen.

Han presiserer at tilsynsrapporter fra brannvesen ikke bør være mer enn ett til to år gamle.