Kleppestø Terrasse

I Kleppestø sentrum på Askøy har Brødrene Ulveseth ført opp Kleppestø Terrasse, som rommer 58 leiligheter, parkering og 3.000 kvadratmeter næringsareal.

Fakta

Sted: Kleppestø, Askøy
Prosjekttype:
Nybygg, bolig og næring
Kontraktssum eks mva:
140 millioner kroner
Bruttoareal: 13.800 kvm
Tiltakshaver: Bevy Eiendom
Totalentreprenør:
Brødrene Ulveseth
Arkitekt: Tveit Arkitektkontor
Rådgivere: RIB: Bjarte Fyllingen l RIV: Techmentor l RIBr: Sweco Norge
l RIE: BI Elektro (også utf)
Underentreprenører/leverandører: Oppmåling: Anko l Armering: Smith Dikema Stål l Taktekking: Protan l Blikkenslager: Sandvik Tak l Tømrer: Bergen Prosjekt og Sotra Entreprenør l Parkett: Format l Rørlegger: Bergen Rørteknikk l Ventilasjon: Bergen Air l Heiser: Stein Knutsen l Lås og beslag: Låsservice l Bossug: Envac

Tiltakshaver er Bevy Eiendom AS. Prosjektet er tegnet av Tveit Arkitektkontor AS og ført opp i totalentreprise (arkitekt var engasjert av byggherre). Samlet areal er 10.000 kvadratmeter. Næringsdelen utgjør 3.000 kvadratmeter. Entreprise-
kostnad er 140 millioner kroner eks mva. Leilighetene var klare for innflytting før jul i fjor. Næringsarealene sluttføres etter hvert som de leies ut.

Prosjektleder Arve Nikolaisen i Brødrene Ulveseth sier at god bygge- tid og god stemning mellom aktørene har bidratt til at prosjektet har gått greit.

– Vi har hatt et veldig godt forhold til utbygger og det har vært meget god kjemi mellom underentreprenørene, sier Nikolaisen.

De 58 leilighetene varierer fra 50 til 110 kvadratmeter. Standarden er høy og det var mulig med tilvalgsløsninger. Alle leilighetene har egne balkonger eller terrasser. Solforholdene er gode. Mellom punkthusene er det felles hager med beplantning, belysning, sittegrupper og lekeapparater. Leilighetene har egen biloppstillingsplass i parkeringsanlegget. Kleppestø Terrasse har Kleppestø Senter som nærmeste nabo.

Plasstøpt
Tomten er på sju mål og ligger i en fjellskråning. 25.000 kubikkmeter faste masser er sprengt ut. Punkthusene er rektangulære. Næringsdelen og parkeringsdelen er buet. Bærende konstruksjon er i plasstøpt betong. Takene har q-dekker med isolasjon og folietekking. Fasadene på punkthusene har plassbygde klimavegger kledd med steni-plater. De to øverste etasjene har brune plater, resten hvite.

I leilighetene er det parkett på de fleste gulv, flislagte bad med gulvvarme og faste himlinger. Korridorene har polert skifer. I næringsdelen er det teppeflis og polert skifer på gulv og systemhimlinger.

Det er brukt totalt 6.000 kubikkmeter ferdigbetong av ulike kvaliteter, noe som utgjør 1.000 billass. Det er isolerte Con-Form elementer i trappehus og heissjakter.

Det ble praktisert rent tørt bygg under oppføringen. Punkt-
husene har i snitt 30 cm isolasjon i takene og 20 cm i veggene. U-verdi for vinduer er 0,8. Sorteringsgrad for byggavfall er 70 prosent. Da byggeaktiviteten var på topp var 40 personer med. Det er bossug med nedkast foran næringsdelen.

Tek07
Kleppestø Terrasse er prosjektert og ført opp etter TEK07. oppvarming skjer med panelovner og elektriske varmekabler. Det er balansert ventilasjon med varmegjenvinning i leiligheter og næringsareal.


Flere prosjekter