Ill.: HUS arkitekter

Betonmast bygger Norges største bygg i massivtre

Betonmast vant konkurransen om å bygge nye Romsdal Videregående skole for Møre og Romsdal fylkeskommune. 

Bygget blir et prestisjebygg, med hele 12.700 kvadratmeter, oppført i massivtre. Bygget blir det hittil største oppført i massivtre i Norge. Kontrakten er en totalentreprise, og har en verdi på ca 250 millioner kroner ekskl. mva.

Betonmast Røsand vant konkurransen i starten av november, med opsjon på bygging. Da startet en prosjekterings- og samspillsfase, der partene har jobbet sammen om å finne de beste løsningene. Nå er opsjonen om selve oppføringen av skolen utløst. Torsdag ble kontrakten signert, og partene arrangerte en offisiell markering av at prosjektet nå fysisk settes i gang.

- Det er klart vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, sier Eskild Røsand, daglig leder i Betonmast Røsand. Samspillsfasen har vist at partene jobber godt sammen, og vi gleder oss til det videre arbeidet med prosjektet.

Betonmast derfor erfaring med bygging både i massivtre og passivhus, og er miljøsertifisert etter ISO 14001. Romsdal Videregående skole bygges i massivtre, med low-tech/naturlig ventilasjon og svært lavt energiforbruk.

- Betonmast har gode erfaringer med miljøprosjekter. I tillegg tror vi at dette blir en flott skole med mange kvaliteter for de opptil 950 elevene og lærerne på skolen. Det blir skole i drift under byggingen av de nye byggene, og vi satser på et godt samarbeid med skolen i byggeperioden. Vi gleder oss over å kunne bidra til et så flott bygg i vår region, uttaler Røsand.

- Vi ser det som gledelig å være med på å utvikle bruken av massivtre i Norge, sier Jørgen Evensen, konsernsjef i Betonmast.

-  Ikke minst gleder det oss å kunne bidra til økt etterspørsel og dermed stimulere til økt produksjon av massivtre også her i landet, sier han.

- Det er alltid hyggelig å overlevere massivtrebygg. Materialet gir godt inneklima og høy opplevd kvalitet hos brukerne. I tillegg gir byggemåten svært lavt miljøbelastning, noe som bidrar positivt til klimagassregnskapet for prosjektet, avslutter Evensen.

Byggestart er satt til februar 2016 og planlagt overlevering er i desember 2017. Elever og lærere kan glede seg til å ta det flotte nybygget i bruk ved skolestart i august 2018. 

Ill.: HUS arkitekter