BNL om Enova-tilskuddet: Behov for skrittvise tiltak

BNL er positive til endringene i Enovatilskuddet, og håper selvfølgelig at dette kan bidra til økt energieffektivisering.

- BNL er imidlertid redd at det ikke vil utløse noe stort volum energieffektivisering målt i kWh, fordi det blir for dyrt for de fleste å foreta oppgradering av hele boligen i én omgang, sier Jon Sandnes, adm. dir i BNL.

Tall både fra Enova (om hvor mange som har søkt støtte til helhetlig oppgradering av boliger) og TNS Gallups Klimabarometer viser at helhetlig oppgradering av boliger ikke treffer boligeiernes behov. Det er mangel på støtteordninger for boligeiere som ønsker å gjennomføre enkelttiltak for å redusere energibruken i boligen uten å måtte gå veien om en helhetlig oppgradering. Dette påpekte også Riksrevisjonen.

– BNL vil derfor fortsatt arbeide for at skrittvise, men energimessig ambisiøse, tiltak på bygningskroppen blir en del av den rettighetsbaserte støtteordningen og den nye skattefradragsordningen. Først da vil myndighetene ha muligheter for å lykkes med sin politikk for å energieffektivisere eksisterende boligmasse. BNL vil følge opp Riksrevisjonens rapport overfor Storting og regjering, sier Sandnes.