Finansminister Siv Jensen sier det nye senteret vil bidra til en mer effektiv, slagkraftig og treffsikker bekjempelse av økonomisk kriminalitet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Regjeringen etablerer nytt senter mot økonomisk kriminalitet

Regjeringen skal etablere et nytt nasjonalt senter mot økonomisk kriminalitet innen 1. april.

– Senteret skal legge til rette for at Skatteetaten, kontrolletatene og politiet kan utnytte etatenes samlede analyse- og etterretningsinformasjonen bedre. Dette vil bidra til en mer effektiv, slagkraftig og treffsikker bekjempelse av økonomisk kriminalitet, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Det nasjonale tverretatlige analyse- og etterretningssenteret skal blant annet utarbeide rapporter om et nasjonalt trusselbilde og operasjonelle etterretningsrapporter innen økonomisk kriminalitet. Senteret skal også hente inn relevant informasjon fra næringslivet og andre relevante aktører, opplyser regjeringen i en pressemelding.

– Senteret vil også være viktig i kampen mot annen organisert kriminalitet, og det er viktig at det samarbeider nært med for eksempel Kripos om slike saker, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

Det er Skatteetaten og Politidirektoratet som skal etablere senteret i Økokrim innenfor eksisterende budsjettrammer og gjeldende regelverk. Tolletaten, Nav og Arbeidstilsynet skal også delta i etableringen.