Lise Kristin Sunsbye (fra venstre), Audhild Kvam og Rune Brusletto. Foto: Enova / Geir Anders Rybakkken Ørslien

Enovaprisen 2016 til Rom Eiendom og Arbaflame

Rom Eiendom og biokullprodusent Arbaflame mottok Enovaprisen 2016 under Enovakonferansen i Trondheim.

Det skriver Enova i enpressemeldingpå sine nettsider.

Lise Kristin Sunsby i Rom Eiendom og Rune Brusletto i Arbaflametok imot prisen under Enovakonferansen i Trondheim tirsdag.

– Det finnes mange grønne ildsjeler i Norge, og i dag hedrer vi noen av de aller beste. Stå-på-vilje, helhetlig tankegang og evnen til å få med seg folk er stikkord for suksessen til Lise Kristin og Rune, sa markedsdirektør Audhild Kvam i Enova om prisvinnerne.

Fagansvarlig for energi og miljø i Rom Eiendom, Lise Kristin Sunsby, har blant annet tatt initiativ at den store eiendomsbesitteren har kartlagt og igangsatt flere energiprosjekter. Mantena, et datterselskap av Rom Eiendom, har, ifølge meldingen fra Enova, gjort store energiforbedringer i sine verkstedhaller for skinnegående kjøretøy.

– Det er en ære og en inspirasjon å få Enovaprisen. For meg er den også en anerkjennelse av at den viktigste energieffektiviseringen skjer i eksisterende bygningsmasse, sier Lise Kristin Sundsby i Rom Eiendom.

Rune Brusletto fra Arbaflame i Oslo får Enovaprisen 2016 for utviklingen av 100 prosent fornybare Arbapellets, en ny type biokull. Arbapellets kan fullt ut erstatte kull i kullfyrte kraftverk, heter det i pressemeldingen.

I 2015 fikk Arbaflame 138 millioner kroner av Enova i støtte til et nytt biokullanlegg på Follum. Samme år valgte canadiske Ontario Power Generation å bytte ut kullfyringen med Arbapellets.

– Dette var veldig hyggelig! Jobben med å utvikle Arbapellets har tatt lang tid, så jeg må benytte anledningen til å takke både kone og investorer for deres tålmodighet, sier Rune Brussletto i pressemeldingen.