Mestergruppen største boliggruppering

Mens OBOS har passert Mesterhus som boligkonge, er Mestergruppen fortsatt største boliggruppering.

Mestergruppen eier både Mesterhus og Systemhus, som samlet sett er Norges største boligaktør med 2028 igangsatte enheter i 2015.

- Vi gratulerer OBOS med førsteplassen i år og jobber for å være øverst på tronen igjen til neste år. Mesterhus er strålende fornøyd med å rangere så høyt på denne listen i år igjen, spesielt med tanke på at vår kjernevirksomhet er på eneboligbygging og ikke leiligheter, sier kjedeleder i Mesterhus Raymond Myrland i en pressemelding.

Mesterhus igangsatte 1224 boliger i 2015, en økning på 11 prosent sammenlignet med året før. OBOS inntok førsteplassen med 1230 igangsatte boliger.

Mesterhus er en del av Mestergruppen som også eier Systemhus. Systemhus igangsatte 804 enheter i 2015. Samlet sett er Mestergruppen den største boligaktøren i Norge med 2028 igangsatte enheter i 2015.
- Salget vårt økte med hele 37 prosent i 2015, og igjen med tanke på vår kjernevirksomhet er vi spesielt fornøyd med å kanskje ha den største salgsøkningen i bransjen. Dette lover også svært bra for vårt videre arbeid, fortsetter Myrland.

I 2015 solgte Mesterhus aller flest boenheter i Vestfold og Akershus. De fylkene som hadde størst byggeaktivitet og igangsetting av boliger var i Møre og Romsdal, Oslo og Vestfold.

- Vi er utrolig stolte over den jobben våre 150 medlemsbedrifter gjør. Vi gleder oss til å utvikle Mesterhus videre med mange spennende nyheter i 2016, avslutter Myrland.