Foto: Madeleine BergheimFoto: Madeleine BergheimFoto: Madeleine Bergheim

Stor interesse for bygningsfysikk

Et trettitalls medlemmer i EBA Oslo, Akershus og Østfold (EBAO) møtte fram til frokostmøte om kontroll av bygningsfysikk på Næringslivets Hus tirsdag.

Frokostmøtet, med tittelen "Uavhengig kontroll av bygningsfysikk – hvordan få til en smidig prosess?", var et samarbeid mellom Entreprenørskolen og EBAO. Ingve Ulimoen i Norconsult gikk gjennom regelverket, kontroll av prosjektering, kontroll av utførelse og avviksbehandling. Det ble gjennomgått eksempler på avvik og hvordan entreprenørene best kan tilpasse kvalitetssikringssystemene sine slik at en kontroll vil forløpe på enklest mulig måte.

- Dette er et faglig og praktisk rettet møte, og første gang vi gjennomfører et faglig møte på denne måten. Interessen gir en god pekepinn på om temaet bør utvikles til et kurs, sier leder i Entreprenørskolen, Lene Jønsson.

Daglig leder i Kr. Stensrud & Søn AS, Einar G. Piene, er godt fornøyd med både tema og at slike temamøter arrangeres gjennom entreprenørforeningen.

- Det representerer stor nytteverdi i hverdagen. Mange av temaene her hadde fortjent egne møter. Dette er noe vi bør ha mer av, slår Piene fast.

Direktør i EBAO, Ole Henrik Ystehede, forsikrer at det budskapet har kommet trygt frem.

- Både det gode oppmøtet og tilbakemeldingene viser at rene fagsamlinger som dette fyller et behov. Det behovet skal vi arbeide for å stille, sier Ystehede.