Byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg, Statsbygg, senterleder og rektor ved UiT Anne Husebekk, fiskeriminister Per Sandberg, klima- og miljøminister Vidar Helgesen og adm. dir. Are Johnsen, Framsenteret. Foto: Statsbygg

Ministere la ned grunnstein for Framsenteret

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen var i Tromsø på mandag for å legge ned grunnsteinen for Framsenterets nye tilbygg. Fiskeriminister Per Sandberg var også til stede under seremonien.

Framsenterets nybygg er prosjektert som et miljøvennlig bygg etter  passivhus-standard. Det skal reises sør for det eksisterende Framsenteret, og vil ha et bruttoareal på rundt 9.500 kvadratmeter, skriver Statsbygg på sine nettsider.

Bygget skal blant annet romme avanserte laboratorier, kontorer og møterom. Det vil også gi større kapasitet i form av kjøle- og fryselager.

I tillegg til de to statsrådene deltok også byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg og senterleder Anne Husebekk ved Framsenteret, i seremonien som foregikk utendørs i et vinterkledt Tromsø.

Flere ansatte fra Framsenteret og institusjonene som holder til der var også med for å markere oppstarten av byggeprosjektet.

Statsbygg forventer å begynne byggearbeidene i slutten av mars. Oppdragsgiver er Klima- og miljødepartementet.