Illustrasjonsfoto

Icopal får ny eier

Icopals eier, investeringsfirmaet Investcorp, har solgt det danske konsernet til GAF, som er Nord-Amerikas største tilbyder av løsninger for taktekking.

- Med Icopal blir GAF størst i verden på løsninger for tette bygg og boliger. De betaler 1 milliard Euro for Icopal, rundt 9,5 milliarder kroner. Det nye selskapet har over 6.500 ansatte i over 80 land. Til sammen har partene 65 fabrikker, og en samlet årlig omsetning som overstiger 4 milliarder Euro. Oppkjøpet gir GAF egen representasjon i Europa, og planen er legge til rette for ytterligere vekst gjennom nye produkter og flere strategiske investeringer.

Det var i 2007 Investcorps kjøpte Icopal.

- GAF er en leder i alle markedene de opererer i. Deres

Håkan Magnusson

langsiktighet og industrielle fokus er gode nyheter for ansatte og kunder. GAF kommer fra vår bransje og vet hva som er viktig for å lykkes nå, og i fremtiden. De er trygge og stabile, og tilfører våre kunder tilgang til en større løsningsportefølje. Til sammen har vi rundt 250 års bransjeerfaring, og fokuset på innovasjon og kundetrygghet er fellesnevneren, sier Norgessjef i Icopal, Håkan Magnusson som fremhever at ansatte nå vil oppleve enda flere muligheter som del av et stort internasjonalt konsern med virksomhet over hele verden.

GAF uttaler i en pressemelding at de ønsker alle Icopals ansatte velkommen inn i det nye selskapet.

Oppkjøpet skal behandles av relevante konkurransemyndigheter, og prosessen forventes sluttført innen utgangen av andre kvartal.