Stort og tomt. Nå har endelig det såkalte "Lidl-bygget" i Os fått en leietaker. Arkivfoto: Ole Harald Dale

Norges største ubrukte bygg har fått en leietaker

Gigantlageret som tyske Lidl bygde i Ådnadalen i Os får sin første leietaker når Sport Outlet, MX Sport Bergen Holding og Elements Production flytter lageret til spøkelsesbygget.

Bygget de flytter inn i – det såkalte Lidlbygget – har også lenge vært omtalt som Noregs største ubrukte bygg.

Det enorme logistikkbygget har stått igjen som et tomt monument over Lidls katastrofale Norges-satsing i årene mellom 2004 og 2008.

– Første leietaker er for så vidt allerede på plass med Veidekke sin brakkerigg utendørs. Men vi gleder oss veldig over at vi nå får første leietaker i bygget. Interessen har vært stor den siste tiden, og vi er i dialog med flere solide aktører på resten av bygget. Men det er noe ekstra med det å få en innflytting, sier Rolf Mo fra NHP Eiendom til lokalavisen Midtsiden.

Kontrakten er på 10 år og sport-selskapene Sport Outlet og MX Sport skal leie 3.600 kvadratmeter.

Det utgjør dog kun 10 prosent av arealet av gigantbygget på totalt 36.000 kvadratmeter. I tillegg har det en kontorfløy på 1.000 kvadratmter.

– Det er mye ledig plass, men interessentene vi nå er i dialog med er av et sånt kaliber at bygget kan fylkes fort. Nå er det et stykke fra dialog til kontrakt, men de som lurer på å få areal hos oss skal kanskje ikke sitte på gjerdet så lenge, sier en optimistisk Mo til Midtsiden.