Prosjekteringsleder V-teknikk

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er nær NOK 24 milliarder (2014), og halvparten av de 7.000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og selskapet har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Veidekke Entreprenør AS driver landsdekkende bygg- og anleggsvirksomhet. Selskapet bygger i hovedsak boliger, yrkesbygg, skoler og andre offentlige bygg. Anleggsvirksomheten (region Anlegg) gjennomfører alle typer anleggsarbeider innenfor samferdsel- og industriutbyggings-prosjekter i hele Norge. Prosjekttypene er innenfor tunnel, vei- og baneutbygging, fjellanlegg (kraftverk og parkeringsanlegg), olje/gass, vindkraft og energiutbygging, næring- og industribygg, stål- og betongkonstruksjoner, baneteknikk og tyngre fundamenteringsarbeider. Anleggsprosjektene består av både totalentrepriser og hovedentrepriser for offentlige og private kunder. Veidekke Entreprenør har 3.350 ansatte og omsetter for NOK 11,9 mrd (2014), hvorav region Anlegg omsetter for ca NOK 5 mrd.

Veidekkes verdier er profesjonell, redelig, entusiastisk og grensesprengende. Målene for helse, miljø og sikkerhet, HMS, er likestilt med de økonomiske målene. Veidekke kjennetegnes ved en desentralisert organisasjonsmodell med en sterk bedriftskultur og stor grad av medarbeiderinvolvering. Selskapet har fokus på kompetanse og legger til rette for faglig og personlig utvikling.

FirmaVeidekke Entreprenør
FylkeOslo
Søknadsfristsnarest

Om V-teknikk

V-teknikk er Veidekkes kompetansesenter innenfor betongteknologi, forskaling, hjelpe-konstruksjoner, armeringsteknikk, kalkulasjon, produksjonsplanlegging, kvalitetssikring, ytre miljø, BIM/VDC, geoteknikk og geodesi.

V-Teknikk yter bistand til prosjektene når krevende oppgaver skal løses i både anbudsfasen og i produksjon. Enheten deltar også i utviklingsarbeid, revisjon av Eurokoder og Norske Standarder samt kurs og opplæring.

Veidekkes virksomhet innen store bygg- og anleggsprosjekter er krevende og konkurranseutsatt. Selskapet har i lang tid hevdet seg på større anlegg, som bruer, tuneller, kulverter, kraftanlegg og dammer samt tyngre byggoppdrag. Ett av Veidekkes konkurransefortrinn er å ha en egen rådgivende ingeniørvirksomhet, V-teknikk. Enheten består i dag av 23 spesialiserte medarbeidere med solid erfaring i å løse produksjonstekniske utfordringer.

Om stillingen

Veidekke Entreprenørs Anleggsvirksomhet befester posisjonen som landets ledende anleggsentreprenør. Med overgang til stadig flere totalprosjekter, er det behov for å styrke organisasjonen med erfarne ledere innenfor prosjektering. Stillingen vil inngå i V-Teknikk, men vil fungere som en ressurs i ulike komplekse og større anleggsprosjekter.

Veidekke benytter Involverende planlegging i prosjektering som metodikk for å styre fremdriften i prosjekteringsprosessen. Metodikken er utviklet av Veidekke og er i samsvar med selskapets prinsipper for godt forbedringsarbeid. Hensikten med metodikken er å skape flyt i og optimalisering av prosessen. Tilnærmingen til dette er involvering – at alle deltar i planleggingen av egen hverdag. Ved å anvende metodikken er målet å bidra til økt verdi på sluttproduktet samt å redusere kostnadene i produksjonen og i selve prosjekteringsprosessen. Veidekkes prosessinnovasjon ble tildelt Byggenæringens Innovasjonspris 2015.

Arbeidsoppgaver:

  • Lede det totale prosjekteringsarbeidet i ulike anleggsprosjekter.
  • Sentral delaktig i anbudsarbeid.
  • Lede og samordne de ulike fagene som utfører prosjekteringsarbeidet, med hensyn til valg av prosjekteringsløsninger samt når det gjelder fremdriften av prosjekteringsprosessen.
  • Fremdriftsplanlegging og oppfølging (involverende planlegging)
  • I forhold til fremdrift sikre at prosjekteringen hele veien rettes inn mot behov for informasjon i løpet av produksjonsprosessen; om hvordan produktet skal bygges opp trinn for trinn.
  • Redusere variasjonen i produksjonen som følge av optimale produksjonsgrunnlag.
  • Tilrettelegge for gode arenaer for kommunikasjon og sikre effektiv informasjonsflyt mellom aktørene i prosjekteringsprosessen.
  • Bidra til et godt samarbeid med prosjektleder og anleggsleder med en åpen, systematisk og konstruktiv dialog.

Kvalifikasjoner:

  • Utdanning på bachelor-nivå eller høyere
  • Minimum 10 års relevant erfaring; prosjekteringsledelse/prosjektledelse/anleggsledelse
  • Gode lederegenskaper, evner å bygge gode team
  • Strukturert, evaluerende og kvalitetsbevisst
  • Ansvarsbevisst og faglig trygg
  • God prosessforståelse og sterk på gjennomføring
  • Pro aktiv og løsningsorientert

For ytterligere informasjon, kontakt vår rekrutteringspartner Bønes Virik AS ved Eva Sandboe, 909 67 644 eller Christine Finset, mobil 920 10 731.

Søk stilling

Vis flere stillinger: