Foto: Marius Melsnes / Veflen EntreprenørFoto: Marius Melsnes / Veflen EntreprenørFoto: Marius Melsnes / Veflen EntreprenørFoto: Marius Melsnes / Veflen EntreprenørFoto: Marius Melsnes / Veflen Entreprenør

Tyv gravde ned entreprenørens varmekraftverk

Veflen Entreprenør fikk en teletiner fra Heatwork verd over en halv million kroner stjålet fra anleggsplassen. GPS-sporing av det mobile varmekraftverket ledet entreprenøren til en snøhaug.

Det skriverØstlendingeni en artikkel på sine nettsider denne uken.

Saken var først omtalt på at.no.

Sporet opp

Veflen Entreprenør er for tiden hyret av Telenor til å grave ned fiberkabler i Åsnes. Grunnet frost i bakken har de brukt et HW3600 varmekraftverk fra Heatwork. Denne står på en biltilhenger, og har en verdi på en halv million kroner.

Den ble, ifølge artikkelen på ostlendingen.no, startet opp tirsdag kveld for å varme opp grunnen i påvente av gravearbeid, men da anleggsarbeiderne kom på jobb på onsdag, var maskinen forsvunnet.

– Vi ble overrasket, og forsøkte å undersøke hvor den kunne være. Heldigvis har vi GPS-sporing på den, så vi satte i gang den og anmeldte samtidig forholdet, sier daglig leder Hans Otto Veflen til Østlendingen.

Da ansatte fra Veflen Entreprenør sporet opp varmekraftverket med GPS, kom de, ifølge artikkelen, til en låst port, og ingen spor etter den stjålne maskinen på innsiden, selv om GPS-signalet utvilsomt kom fra inne bak gjerdet.

Funnet under fonn

Politiet rykket ut til stedet, og sammen med Vefsen-arbeiderne kom de seg inn på området. Ved første øyekast var ikke tilhengeren å se, men da de kikket mer grundig var det en stor snøhaug som så ganske mistenkelig ut, skriver Østlendingen.

– Det viste seg at tilhengeren var forsøkt gjemt og begravd under en stor snøhaug. Heldigvis hadde tyven tatt seg bry med å dekke den til med en presenning før den ble gravd ned, så tilhengeren var i god stand, sier Otto Veflen til avisen.

– Politiet fant og tok seg av en som var mistenkt for tyveriet, og vi stod igjen med arbeidet med å få hengeren ut fra snøhaugen, sier Veflen.

Hengeren tilbrakte, ifølge artikkelen, resten av onsdagen på verksted, da batteriet var fjernet og ikke ble funnet igjen, men nå skal maskineriet være tilbake i drift, og arbeidet med kabelgraving går som normalt.

En person er siktet i saken, og skal ha innrømmet forholdet.