Regionskontakt kulturminneforvaltning

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7300 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region midt
FylkeMøre og Romsdal
StedMolde
Søknadsfrist14.02.2016

Ved seksjonen for Internservice har vi ledig stilling som regionkontakt for arbeidet med Statens vegvesen Region midt sine egne kulturminner.

Arbeidsoppgaver

Hovedoppgavene i stillingen er knyttet til å koordinere og følge opp den regionale delen av Statens vegvesen sin nasjonale verneplan for veger, bruer og vegrelaterte kulturminner, samt koordinere/følge opp drift og forvaltningsoppgaver knyttet til materiell kulturarv i regionen. Dette blir gjort i samarbeid med vegavdelingene og med forankring i Vegdirektoratet ved Norsk vegmuseum og miljøseksjonen. Dette innebærer å:

  • være bindeleddet mellom kulturminnekontaktene på vegavdelingene, og Vegdirektoratet/Norsk vegmuseum.
  • utarbeide og følge opp plan og budsjett for tiltak i regionen, i samarbeid med vegavdelingene.
  • samarbeide museumsfaglig med Vegdirektoratet ved Norsk vegmuseum.
  • samarbeide med fylkeskommuner og berørte kommuner i saker som gjelder etaten sine faste kulturminner, med andre offentlige organ, og med privatpersoner og interesseorganisasjoner der dette er naturlig og hensiktsmessig.
  • informere og formidle internt og eksternt.
  • lede det faglige arbeidet knyttet til drift av regionen sin regionale plan
  • samt forvaltning og saksbehandling knyttet til SVV sektoransvar og kulturarv.

Ønskede kvalifikasjoner

For stillingen kreves utdanning fra universitet/høyskole, min. 3 år, med relevante fagkombinasjoner som kulturhistoriske fag, historie, arkeologi og/eller (veg)tekniske fag. Kjennskap til offentlig forvaltning, erfaring fra kulturminnevern eller museum, og kjennskap til vegbygging/anleggsvirksomhet er ønskelig, men ikke en forutsetning.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av dine papirer og en godkjenning fra NOKUT ( www.nokut.no).

Personlig egnethet til stillingen vil vektlegges, og vi ser etter deg som har

  • gode kommunikasjonsevner, muntlig og skriftlig
  • gode evner til samarbeid og nettverksbygging
  • gjennomføringskraft
  • selvstendig evne til å prioritere, faglig og økonomisk

Gode norskkunnskaper er en forutsetning. Det må påregnes reisevirksomhet i stillingen.

Vi tilbyr:

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og tungt fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen. Du påvirker samfunnsutviklingen, og du får bidra til fremtidsrettede løsninger på fagfeltet ditt. Vi gir deg viktige oppgaver med mye ansvar, og vi behøver medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer.

Medarbeiderne våre forteller om spennende arbeidsdager med god balanse mellom arbeid og fritid.

Vi kan også tilby:

  • Introduksjonsprogram og fadderordning
  • Gunstige arbeids- og fleksitidsordninger
  • Gode pensjonsordning og mulighet til å få lån i Statens pensjonskasse
  • Gode muligheter for faglig utvikling, inkl. etter- og videreutdanning

Lønn blir avtalt i samsvar med lønnspolitikken vår.

Annet:

Statens vegvesen skal være preget av mangfold, og de ansatte hos oss skal speile befolkningen. Vi legger vekt på å legge arbeidsforholdene til rette dersom du har behov for det.
Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra dette. Du vil i så tilfelle bli varslet.
Søknad med CV sendes elektronisk før søknadsfristens utløp. Bekreftede kopier av vitnemål og attester tas med ved et ev. intervju.

SØK HER

Søknadsfrist:

14.02.2016

Kontaktpersoner:

Siri Skarpnes

Mob: +47 97090276

Vis flere stillinger: